Viimeisen kerran Hakametsässä – Näin Liiga-joukkueet ovat Ilvestä vastaan vuosien varrella pelanneet
26.11.2021

Ilves pelaa perjantaina viimeisen Liiga-ottelunsa Hakametsän jäähallissa, kun vastassa on TPS. Ilveksellä on pitkä yhteinen historia TPS:ää vastaan, mutta mitä joukkueita vastaan tamperelaiset ovat pärjänneet parhaiten?

Muistatko nämä Tapparan kaudet Hakametsästä? Katso kattava tilastovertailu
25.11.2021

Tappara ja Ilves valmistautuvat viimeisiin otteluihinsa Hakametsän jäähallissa. Tapparan syyskauden ottelut eivät ole tuottaneet odotettua menestystä kotihallin peleistä, mutta vierasotteluissaan joukkue on kuulunut Liigan parhaisiin. Katso kooste Tapparan lähes 1500:n Hakametsän ottelun tuloksista ja tilastoista.

Muistatko nämä Ilveksen kaudet Hakametsästä? Kuluva kausi hipoo joukkueen ennätyksiä – Katso kattava tilastovertailu
23.11.2021

Ilves ja Tappara valmistautuvat viimeisiin otteluihinsa Hakametsän jäähallissa. Ilves on ollut syyskaudella mainiossa vireessä Hakametsän peleissään. 58 kauden vertailussa kuluvan syyskauden lukemat lataavat odotuksia myös uuden areenan otteluihin.

Muistatko nämä mestaruudet? Hakametsän hallissa on juhlittu kiekkokultaa useammin kuin missään muussa jäähallissa
18.11.2021

Jääkiekon Suomen mestaruuden juhlinnassa siirryttiin vuonna 1965 uuteen aikakauteen, kun Porin Karhut juhli ensimmäisenä joukkueena Kanada-maljan kanssa halliolosuhteissa. Pääsarjakiekkoilusta pian eläköityvässä Hakametsän hallissa on vietetty mestaruusjuhlia kaikkiaan 13 kertaa.

Muistatko nämä teräsmiehet Liigasta? Luottomiesten hurjat otteluputkiennätykset voivat jäädä ikuisiksi
11.11.2021

"Armoitettu taistelija, osaa hommansa, huippuarvostettu". Pitkät peräkkäisten otteluiden sarjat ovat käyneet Liiga-pelaajien vertailussa yhä harvinaisemmiksi. Historia tuntee kuitenkin useita yli 300 peräkkäistä ottelua pelannutta "teräsmiestä", joita eivät vakavammat loukkaantumiset tai sairastelut ole otteluputkien aikana häirinneet.

Muistatko nämä ennätysjaksot Liigasta? ”Kaikki putket katkeavat aikanaan”
28.10.2021

Sport-puolustaja Valtteri Hietanen vietti juhlahetkeä lokakuun puolivälissä, kun hän iski maalin ottelussa SaiPaa vastaan. Lauantaiottelun maali ei ollut mikä tahansa osuma, sillä se päätti Hietasen huippupitkän maalittoman putken Liiga-peleissä. Kaikkien aikojen ennätykseen Hietanen ei kuitenkaan yltänyt.

Muistatko nämä ihmenousut Liigasta? Huimalta takamatkalta voittokamppailuun
14.10.2021

JYP esitti viime lauantain kierroksella hurjan viime minuuttien nousun KalPaa vastaan. Maaleilla kirjoitettiin Liigan historiaa, kun tapahtumasarja oli nopein viime minuuttien nousu kolmen maalin takaa-ajoasemasta. Mutta Liiga-peleissä on tultu tasoihin pitemmältäkin takamatkalta. Joskus tasoitusmaali varsinaisella peliajalla on tuonut vielä bonuspisteen jatkoajalta.

Muistatko nämä ennätysmiehet Liigasta? TPS:n Eetu Anttila nousi harvalukuiseen joukkoon
28.9.2021

TPS-maalivahti Eetu Anttila pelasi avausottelunsa Liigassa lauantaina 18. syyskuuta. Debyytti pääsarjatasolla onnistui erinomaisesti, sillä Anttila torjui Lukkoa vastaan voiton nollapelillä. Temppu ei ole ainutkertainen Liiga-historiassa, mutta ei myöskään jokavuotista herkkua.

Muistatko nämä All Stars –pelaajat? Leijona-legendalla hurja määrä tähdistövalintoja
2.6.2021

Liiga julkaisi lauantaina kauden parhaiden pelaajien valinnat. All Stars –kentälliseen valittiin kuusikko, jonka kokoonpanolla kirjoitettiin myös Liiga-historiaa.

Muistatko nämä Liigan parhaaksi valitut maalivahdit?
26.5.2021

Liigan parhaan maalivahdin Urpo Ylönen –palkinto menee tänä keväänä uuteen osoitteeseen – pelaajalle, joka ei ole aikaisemmin kunnianosoitusta voittanut. "Vertaisistaan parhaimmaksi" on vuosien varrella äänestetty pelaajia, jotka ovat sittemmin osoittaneet kykynsä myös kansainvälisissä ympyröissä ja maailman terävimmällä huipulla NHL:ssä.

Kuka nousee finaalilegendaksi? Nämä tehomiehet ratkaisurooleissa aikaisemmin
7.5.2021

Liigan 45. finaalisarja käynnistyy perjantaina Lukon ja TPS:n välillä. Edellisinä finaalikeväinä tehokkaimpien pelaajien joukkoon ovat nousseet Teemu Turunen 2019, Charles Bertrand 2018 ja Jyri Junnila 2017. Kovimmat mestaruuden arvoiset pisterohmut löytyvät kuitenkin muutaman vuosikymmenen takaa. Sittemmin ennätysmiehet ovat esittäneet huipputason osaamista myös muilla kiekkomaailman sektoreilla.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Hurja neljän maalin näytös pikavauhdilla
30.3.2021

Juha Leimu nousi joulukuussa 2015 Liiga-kiekon puhutuimmaksi nimeksi. Pelicans-puolustaja teki ottelussa JYPiä vastaan hurjan ennätyksen, johon harva uskoi kenenkään nykykiekkoilussa yltävän. Kalle Sahlstedt pystyi puolestaan marraskuussa 1999 rikkomaan maalintekoennätyksen lähes 39 vuoden takaa.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Maalivahtien huimat voittoputket siivittäneet joukkueita menestykseen
23.3.2021

Kaapo Kähkönen nousi viime viikolla NHL-otsikoihin pitkän voittoputkensa ansiosta. Putki katkesi lopulta yhdeksään otteluun, mikä on upea saavutus ensimmäistä täyttä kauttaan NHL:ssä pelaavalle maalivahdille. Liigassa 10 ottelun voittoputkeen varsinaisilla peliajoilla on pystynyt kautta aikojen vain kahdeksan maalivahtia. Viimeisimpänä suorituksessa on onnistunut Lukon Lassi Lehtinen kuluvalla kaudella.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? HPK-konkarin tämän kauden tehokkuus yltää kaikkien aikojen kärkikymmenikköön
16.3.2021

HPK:n Petri Kontiola johtaa Liigan pistepörssiä, kun runkosarjan viimeinen neljännes on käynnissä. 36-vuotias keskushyökkääjä on rikkomassa myös yhden kauden piste-ennätystään. Liigan ikämiespelaajien vertailussa Kontiolan suoritus 46 ottelun vertailussa nousee kaikkien aikojen 10 parhaan pelaajan joukkoon.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Tässä ovat kovimmat tykkikaudet uran alussa
9.3.2021

Pistetehtailu juniori-ikäluokissa tai muulla sarjatasolla ei lupaa välttämättä heti huippunäyttöjä Liigassa. Monesti tähden syttyminen kestää aikansa, mutta Liiga-historiasta löytyy myös esimerkkejä, joissa pelaaja on ollut valmis terävimmälle huipulle heti tulokaskaudellaan. Keiden näytöt ovat olleet kaikkein vakuuttavimmat ensimmäisissä 100 ottelussa?

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Maalivire kohdillaan avauspelissä
23.2.2021

Tulokaspelaajan debyytin pääsarjatasolla väitetään yleensä tapahtuvan hajavaihtoja alemmissa kentissä pelaten ja miinusmaaleja välttäen. Liiga-historiasta löytyy kuitenkin näytteitä, joissa tulokaspelaaja on noussut avauspelissään ratkaisurooliin.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? ”Kova kotona, viihtyy vieraissa”
16.2.2021

Kuluvan Liiga-kauden paras vierasjoukkue kauden puolivälissä on Kärpät. Oululaisten pistekeskiarvo vierasotteluista on ainoana joukkueena yli kaksi pistettä ottelua kohden. Liigan vierasotteluennätyksetkin ovat Kärpille mahdollisia, vaikka joukkueen tämän kauden esitykset eivät olekaan noudatelleet Sport-luotsi Risto Dufvan slogania "Kova kotona, viihtyy vieraissa".

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Tapparan tehopuolustaja jäi vain pisteen kaikkien aikojen kärkilukemasta
9.2.2021

Tapparan Valtteri Kemiläinen ahnehti viime lauantain Liiga-kierroksella pisteitä, kun Tappara kaatoi Jukurit. Puolustaja hätyytteli viiden pisteen illallaan Liigan kaikkien aikojen ennätystä. Puolustajien yhden kauden piste-ennätykset syntyivät 1980-luvun lopulla.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Tehomiehet maalitilanteiden luojina
3.2.2021

Huipputason pelaajan ammattimaisuuden mittarina on pidetty sitä, miten pelaaja pystyy säilyttämään pelaamisen tasonsa illasta toiseen. Pisteet ovat yksi mittari, jolla tasoa voidaan arvioida. Poimimme esittelyyn Liiga-historian pisimpien syöttöpisteputkien tekijät.

Muistatko nämä ennätysmiehet Liigasta? Upeat pelimiehet ulkomailta ihastuttivat Suomen kaukaloissa
27.1.2021

Joka kausi Liigassa tuikkii uusia, ulkomailta hankittuja tähtipelaajia. Osalle heistä käynti Liigassa jää pikaiseksi vierailuksi, osa viihtyy Suomessa useamman kauden. Tällä kaudella joukkueiden kokoonpanoissa on esiintynyt jo yli 70 ulkomaalaispelaajaa. Kokosimme yhteen tilastojen kärkinimet kautta aikojen.