Norjan maajoukkuehyökkääjä Mathias Trettenes HPK:hon

29.6.2022
Norjan maajoukkuehyökkääjä Mathias Trettenes HPK:hon

HPK:n hyökkäys saa norjalaisvahvistuksen. (Kuva: Teemu Hannula)

HPK on tehnyt yksivuotisen sopimuksen norjalaishyökkääjä Mathias Trettenesin kanssa. Lisäksi seura solmi juniorisopimuksen oman kasvatin Jimi Rönkkösen kanssa.

Norjan maajoukkuehyökkääjä Mathias Trettenes liittyy HPK:hon ensi kauden kattavalla sopimuksella. Trettenes pelasi viime kaudella tehokkaasti Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Swiss Leaguessa. Hyökkääjä iski HC La Chaux-de-Fondsin riveissä kapteenin roolissa 49 runkosarjaotteluun tehopisteet 18+39=57 ja 12 playoffs-otteluun tehopisteet 2+5=7. Lisäksi vastuuta tuli myös Sveitsin pääsarjassa EHC Biel-Biennessä neljän ottelun verran. Trettenes pelasi viime kaudella Norjan maajoukkueessa yhteensä 15 A-maaottelua, joihin lukeutuivat olympiakarsinnat ja MM-kisat. Hyökkääjä on edustanut maataan seitsemän kertaa MM-kisoissa ja yhden kerran olympialaisissa.

– Mathias on kansainvälisesti kokenut, pelillisesti luotettava hyökkääjä, joka sopii erinomaisesti meidän joukkueen tapaan pelata sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Mathias tasapainottaa omalla osaamisellaan ja pelinlukutaidollaan hyökkäysketjujamme, kertoo HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola seuran tiedotteessa.

Lisäksi HPK tiedotti tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen 20-vuotiaan seuran oman kasvatin Jimi Rönkkösen kanssa. Hyökkääjä oli viime kaudella alle 20-vuotiaiden SM-sarjassa pistepörssin kolmas iskemällä 41 otteluun tehopisteet 19+34=53.

– Jimi on erittäin taitava pelaaja ja olikin viime kaudella U20 SM-sarjan pistepörssin kärkisijoilla. Hänellä on erittäin tärkeä vuosi edessä, sekä fysiikkaa että pelitempoa on kehitettävä kauden edetessä, Toivola sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä