Niko Huuhtanen siirtyy Mikkelin Jukureihin kahden vuoden sopimuksella

23.6.2022
Niko Huuhtanen siirtyy Mikkelin Jukureihin kahden vuoden sopimuksella

Jukurien hyökkäykseen saapuu vahvistus WHL-sarjasta. (Kuva: Mikko Kankainen)

Mikkelin Jukurit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Niko Huuhtasen kanssa. 18-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikassa WHL-sarjaa.

18-vuotias hyökkääjälupaus Niko Huuhtanen edustaa ensi kaudella Mikkelin Jukureita. Huuhtanen pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikassa WHL-sarjaa Everett Silvertipsissä. Päättynyt kausi oli hänen osaltaan erittäin tehokas, sillä pudotuspelit mukaan lukien hän iski 70 otteluun tehopisteet 42+45=87. Hyökkääjä iski viime kaudella runkosarjaan 37 maalia, mikä oli sarjan tulokkaista paras lukema. Huuhtanen on Espoon Bluesin kasvatti ja hän edusti kaudella 2020–21 Tapparan alle 20-vuotiaiden joukkuetta. Tampa Bay Lightning varasi hyökkääjän kesän 2021 NHL-draftissa seitsemännellä kierroksella numerolla 224. Huuhtasen uusi sopimus Jukurien kanssa on kaksivuotinen.

- Huuhtanen on isokokoinen oikealta laukova hyökkääjä, jonka ehdottomat vahvuudet ovat maalinteossa. Hänen tavoitteenaan on palata lähivuosina Pohjois-Amerikkaan, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen sanoo seuran tiedotteessa.

- Olen kuullut pelkkää hyvää Jukureista, joten fiilikset ovat tällä hetkellä erittäin innostuneet. Kuvailisin itseäni kahdensuunnan pelaajaksi, joka pystyy tekemään myös pisteitä, Huuhtanen kertoo.

Lisäksi Jukurit tiedotti, että Liiga-joukkueen joukkueenjohtajana ja videovalmentajana toimii ensi kaudella Mika Hyvärinen. Hyvärinen on työskennellyt edellisen neljän kauden ajan Iisalmessa IPK:n joukkueenjohtajana ja vastannut osittain joukkueen urheilupuolesta. Jussi Hyvärinen ei jatka Jukureissa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä