Maalivahti Lassi Lehtinen TPS:ään yksivuotisella sopimuksella

14.6.2022
Maalivahti Lassi Lehtinen TPS:ään yksivuotisella sopimuksella

Lassi Lehtinen siirtyy Lukosta TPS:n maalille. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Lassi Lehtisen kanssa. Lehtinen on pelannut koko uransa kasvattajaseurassaan Rauman Lukossa.

Lehtinen, 23, on Rauman Lukon kasvatti ja hän on edustanut koko uran kasvattajaseuraansa muutamia lainasopimuksia lukuun ottamatta. Viime kaudella maalivahti sai Lukossa vastuuta 27 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 89,5% ja neljässä playoffs-ottelussa torjuntaprosentilla 90,9%. Kaudella 2020—21 Lukko voitti Suomen mestaruuden Lehtisen johdolla. Maalivahti palkittiin kyseisellä kaudella Urpo Ylönen -palkinnolla sarjan parhaana maalivahtina ja paikalla kauden All Stars -joukkueessa. Lehtinen on pelannut Liigassa kuuden kauden aikana yhteensä 134 runkosarjaottelua ja 21 playoffs-ottelua. Lehtinen paikkaa turkulaisten maalilla loistavasti esiintyneen Andrei Karejevin, joka palasi yllättäen kotimaahansa.

— Lassi oli meille selkeä ja ehdoton ykkösvalinta, kun maalivahtihankinta tuli meille ajankohtaiseksi. Olimme onnekkaita, että tämän tason maalivahti oli vielä vapailla markkinoilla, taustoittavat HC TPS:n maalivahtivalmentaja Ari Moisanen sekä urheilujohtaja Rauli Urama.

Työnteko kuuluu meidän vahvoihin arvoihimme, ja se maailma on myös Lassille tuttu. Hän tietää, mitä asioita menestymisen eteen täytyy tehdä. Uskon, että Lassin tulon jälkeen meillä on tulevalle kaudelle kilpailukykyinen maalivahtisektori, jatkaa Moisanen.

– On todella hienoa päästää TPS:n ympäristöön ja Ari Moisasen valmennukseen. Haluan kehittyä maalivahtina, ja TPS tuntui minulle parhaalta vaihtoehdolta. Enpä voisi tämän enempää olla innoissani tulevasta kaudesta, lähettää Lehtinen terveisiään.


---
Julkaisija: Henri Niemelä