Hyökkääjälupaus Viljami Marjala siirtyy TPS:ään kaksivuotisella sopimuksella

13.6.2022
Hyökkääjälupaus Viljami Marjala siirtyy TPS:ään kaksivuotisella sopimuksella

TPS kiinnitti itselleen hyökkääjälupaus Viljami Marjalan. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Viljami Marjalan kanssa. Nuori lupaus on pelannut kaksi edellistä kautta Kanadan junioriliigassa QMJHL:ssä.

19-vuotias hyökkääjälupaus Viljami Marjala siirtyy TPS:ään kaksivuotisella sopimuksella. Marjala on pelannut kaksi edelliskautta Kanadassa QMJHL-juniorisarjassa Quebec Rempartsin riveissä. Hyökkääjä iski Kanadassa kahden kauden aikana 98 runkosarjaotteluun tehopisteet 18+55=73 ja 18 playoffs-otteluun tehopisteet 2+11=13. Oulun Kärppien kasvatti pelasi Suomessa edellisen kerran kaudella 2019–2020, jolloin otteluita kertyi kasvattajaseuran riveissä alle 18- ja alle 20-vuotiaiden joukkueessa. Tuleva kausi on täten Marjalalle ensimmäinen aikuisten tasolla. Marjala on Buffalo Sabresin viidennen kierroksen NHL-varaus kesältä 2021.

– Viljami tuo jatkuvuutta nuorien ja lahjakkaiden pelaajien saapumiseen nimenomaan TPS:n riveihin ja olemme innoissamme hänen potentiaalistaan kehittyä arjessamme, kertoo HC TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio seuran tiedotteessa.

– On selvä asia, että Viljamin kohdalla puhutaan aidosta talentista. Uskomme, että hän tuo lisäarvoa pelaamiseemme jo tulevalla kaudella. Nuoresta iästään huolimatta häneltä löytyy ominaisuuksia, joita me haluamme hyökkääjiltämme löytyvän, jatkaa Kallio.


---
Julkaisija: Henri Niemelä