Olli Jokinen palkittiin tulokaskauden päätteeksi Kalevi Numminen –palkinnolla - "Haluan olla ennen kaikkea pelaajalähtöinen valmentaja"

11.6.2022
Olli Jokinen palkittiin tulokaskauden päätteeksi Kalevi Numminen –palkinnolla - "Haluan olla ennen kaikkea pelaajalähtöinen valmentaja"

Olli Jokinen palkittiin Jääkiekkogaalassa vuoden valmentajana. (Kuva: Jukka Rautio)

Jääkiekkogaalassa vuoden valmentajalle annettava Kalevi Numminen –palkinto ojennettiin Mikkelin Jukurien päävalmentajalle Olli Jokiselle. Jokinen nosti mikkeliläisjoukkueen viime kaudella kohinalla kohti Liigan kärkeä.

Monien leuat loksahtivat auki reilu vuosi sitten, kun Mikkelit Jukurit nimesi uudeksi päävalmentajakseen pelikentiltä tutun Olli Jokisen. Mikkeliläisseura otti viime kaudella rohkeasti Jokisen johdolla uuden suunnan, joka oli vahvasti ylöspäin.

- Iso kiitos Jukurien organisaatiolle siitä, että he uskalsivat palkata tällaisen päävalmentajan, jolla ei ollut aiempaa kokemusta ammattilaistasolta. Tästä palkinnosta iso kiitos kuuluu meidän koko valmennusryhmälle sekä meidän pelaajille, Jokinen kertoo.

Jokinen haluaa painottaa palkinto kädessään, sitä kuinka se on Jukurien organisaation yhteisen työn tulos. Jokinen haluaa olla Jukureissa ennen kaikkea pelaajalähtöinen valmentaja.

- Jukureissa pelaajat halusivat kehittyä ja he ostivat idean kovasta arjesta. Joukkueessa tehtiin kovasti töitä päivästä toiseen ja pelaajilla oli upea sitoutuminen kaikkeen uuteen. Meillä on valmennuryhmässä sellainen visio, että kun kehität yksilöä ja autat sitä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella niin sitä kautta myös koko joukkue hyötyy.

Mikkelin Jukurit pelasi sensaatiomaisen kauden ollen runkosarjassa toinen ja selvittyä seurahistorian ensimmäistä kertaa playoffseihin. Jukurit keräsi runkosarjassa 60 otteluun 113 pistettä 1,88 pisteen keskiarvolla. Playoffseissa mikkeliläisjoukkueen taival päättyi ensimmäisellä kierroksella KooKoota vastaan voitoin 4-3. Jukureihin saatiin kuitenkin viime kaudella luotua vankka pohja, josta on hyvä ponnistaa uutta kautta kohti.

- Me tuotiin viime kaudella Liigaan väriä, eikä ole enään mitään epäselvyyttä siitä, että kuuluuko Mikkelin Jukurit pääsarjatasolle. Pelin raamit meillä on hyvät ja tästä on mainiota jatkaa ensi kautta kohti, kun pelaajistokin pysyy pääosin samana.

Jukurit tekee Jokisen johdolla monet asiat eri tavalla muihin Liiga-seuroihin verrattuna. Yhtenä esimerkkinä tästä toimii uuteen kauteen valmistautuminen.

- Odotan innolla ensi viikkoa, sillä se on kesällä ainoa viikko milloin joukkue näkee toisensa ja treenaa yhdessä. Me ollaan seurassa siirrytty kesän suhteen pohjois-amerikkalaiseen tapaan harjoitella, jossa omatoiminen treenaaminen on etusijalla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä