JYPin Joakim Kemell palkittiin Jääkiekkogaalassa Jarmo Wasama -palkinnolla vuoden tulokkaana

11.6.2022
JYPin Joakim Kemell palkittiin Jääkiekkogaalassa Jarmo Wasama -palkinnolla vuoden tulokkaana

Joakim Kemell palkittiin vuoden tulokkaana. (Kuva: Jukka Rautio)

Jääkiekkogaalassa Jarmo Wasaman muistopalkinnon parhaana tulokkaana voitti JYPin maalipyssy Joakim Kemell. Nuorelle pelaajalle viime kausi oli kaikkine käänteineen todella opettavainen.

Liiga-kauden 2021–22 suurin ja kirkkain komeetta oli JYP-hyökkääjä Joakim Kemell. Huhtikuussa 18-vuotta täyttäneen pelaajan kaudesta muistetaan ennen kaikkea tulikuuma syksy. Kemell valittiin lokakuussa kuukauden parhaaksi pelaajaksi historian nuorimpana pelaajana vasta 17 vuoden iässä. Nuorukainen johti Liigan maali- ja pistepörssiä marraskuun käynnistyessä. Tulokaspelaaja kirjautti syksyllä 16 ensimmäiseen otteluun tehopisteet 12+6=18 ja oli JYPin ratkaisupelaaja tehden peräti 26 % joukkueensa alkukauden maaleista.

Syksy lähti vähän käsistä. Kausi lähti upeasti lentoon ja nautin silloin paljon pelaamisesta, Kemell kertoo.

JYPin kausi oli joukkueena erittäin vaikea. Jyväskyläläiset jäivät runkosarjassa sijalle 13, mutta Kemell sai joukkueessa paljon vastuuta ja pystyi kehittymään pelaajana.

Viime kausi oli todella opettavainen. Pitkän kauden aikana tuli nähtyä monenlaista. Pystyin ottamaan pelaajana steppejä eteenpäin, sillä minulla on suuri halu kehittyä ja kaikki keskittyminen oli jokapäiväisessä tekemisessä.

Liigan lisäksi Kemellin kauteen mahtuivat sekä alle 20-vuotiaiden että alle 18-vuotiaiden MM-kisat. Jukka Jalonen valitsi hyökkääjän Karjala-turnaukseen, mutta A-maajoukkuedebyytti jäi vielä pelkäksi haaveeksi loukkaantumisen takia. Kemellillä on riittänyt kiirettä myös kauden jälkeen, sillä hän on tulevan kesän NHL-varaustilaisuudessa yksi kuumimpia nimiä. Vuoden 2022 NHL-draft pidetään 7.–8. heinäkuuta Kanadan Montrealissa ja Kemelliä on ennakoitu varattavaksi kymmenen ensimmäisen pelaajan joukossa. Palokan Riennon kasvatti kävi hiljattain tätä tilaisuutta silmällä pitäen NHL:n testileirillä.

Kemell nähdään hyvin todennäköisesti Liigassa vielä ensi kaudella. Hyökkääjä solmi nimittäin lokakuussa JYPin kanssa kevääseen 2024 saakka ulottuvan jatkosopimuksen. JYPissä puhaltavat muutosten tuulet, kun valmennuksen lisäksi myös pelaajisto on vaihtunut lähes kokonaan. Nuori hyökkääjä on innoissaan JYPin uudesta aikakaudesta.

– Olen todella innoissani tulevasta. JYPissä kaikki alkaa niin sanotusti alusta ja syksyllä on hienoa päästä jälleen pelaamaan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä