Joonas Kova palkittiin Jääkiekkogaalassa Unto Wiitala -palkinnolla parhaana erotuomarina

11.6.2022
Joonas Kova palkittiin Jääkiekkogaalassa Unto Wiitala -palkinnolla parhaana erotuomarina

Joonas Kova palkittiin menneen kauden parhaan erotuomarina. (Kuva: Jukka Rautio)

Joonas Kova palkittiin Jääkiekkogaalassa Unto Wiitala -palkinnolla parhaana erotuomarina. Jääkiekko ja sen tuomat tunteet saavat hänet jäälle kerta toisensa jälkeen.

Joonas Kova palkittiin Jääkiekkogaalassa ensimmäistä kertaa urallaan Unto Wiitala -palkinnolla parhaana erotuomarina. Kova kantoi päättyneellä kaudella kaukalossa suuren vastuu aina Liigan finaaleihin saakka.

Palkinto tuntuu hyvältä näin pitkän kauden jälkeen. Iso kiitos tästä kuuluu avopuolisolle, perheelle, ystäville ja tuomariorganisaatiolle, Kova sanoo.

Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana on riittänyt haasteita. Vaikeaakin on välillä ollut, mutta mennyt kevät todisti sen, mitä jääkiekko on parhaimmillaan. Kauden loppupuolella sain kokea kaukalossa mahtavia hetkiä.

Erotuomarin ammatti on välillä hyvin epäkiitollinen. Kova kuitenkin näkee, että arvostelu kuuluu osana vaativaa ammattia.

Tuomarointi on arvostelulaji ja kaikin puolin vähän erilaista hommaa. Välillä arvostellaan aiheesta ja välillä aiheettomasti, mutta se kuuluu tähän työhön. Otteluiden ulkopuolella sitten kuitenkin naureskellaan hyvässä hengessä.

Jääkiekko ja sen tuomat tunteet saavat Kovan kerta toisensa jälkeen jäälle.

Parasta ammatissani on ympärillä olevat ihmiset ja jääkiekko lajina. On tullut monesti mietittyä omaa itseään ja elämän tarkoitusta, mutta jääkiekko ja sen tuomat tunteet vetävät kerta toisensa jälkeen puoleensa. Olen aina syksyn saapuessa intoa täynnä, Kova kertoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä