Yhdysvaltalaishyökkääjä Will Graber vahvistaa Ässiä - Kokenut puolustaja Aleksi Laakso liittyy myös porilaisjoukkueen vahvuuteen

10.6.2022
Yhdysvaltalaishyökkääjä Will Graber vahvistaa Ässiä - Kokenut puolustaja Aleksi Laakso liittyy myös porilaisjoukkueen vahvuuteen

Porin Ässät julkisti perjantaina kaksi uutta pelaajasopimusta. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Ässät on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä Will Graberin kanssa. Lisäksi joukkueen puolustusta vahvistaa kokenut Aleksi Laakso.

Porin Ässät on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä Will Graberin kanssa. Graber pelasi viime kaudella erittäin tehokkaasti Pohjois-Amerikan ECHL-sarjassa Fort Wayne Kometsin riveissä. 26-vuotias hyökkääjä voitti sarjan pistepörssin iskemällä 59 otteluun hurjat tehopisteet 26+57=83. Graber voitti runkosarjassa pistepörssin lisäksi syöttöpörssin (57), tehopörssin (+37) ja hänet valittiin kauden päätteeksi sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hyökkääjä on pelannut koko uransa Yhdysvalloissa, mistä hänellä on 22 AHL-ottelun, 70 ECHL-ottelun ja 123 NCAA-ottelun kokemus.

Graber on pelannut suurimman osan urastaan puolustajana. Nykyään keskushyökkääjänä pelaavan yhdysvaltalaisen vahvuuksia ovat alotukset ja hyökkäyspelaaminen.

- Saamme kokoa, ulottuvuutta ja taitoa. Will on ollut viime kausina yli 50 % aloittaja, pelannut urallaan sekä ylivoimaa että alivoimaa. Monipuolisuudesta kertoo, että hän on pelannut myös pakkina, kun on tarvittu, kertoo Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

- Hän pelaa jatkuvalla peliotteella ja tunnollisesti molempiin suuntiin. Will on hyvässä iässä ja kehityskäyrä on vahvasti ylöspäin. Mikäli hän pystyy siirtämään pelinsä Liiga-kaukaloihin, voidaan häneltä odottaa tuloksentekoa.

Myös 32-vuotias puolustaja Aleksi Laakso siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella. Laakso pelasi viime kaudella Pelicansin takalinjoilla 38 runkosarjaottelua tehopistein 3+4=7 ja kolme playoffs-ottelua saalistaen näissä yhden syöttöpisteen. Puolustaja debytoi Liigassa kaudella 2009-10 ja tuleva kausi on hänelle sarjassa jo 13:s. Laakso on pelannut urallaan Liigassa 494 runkosarjaottelua tehopistein 34+91=125 ja 21 playoffs-ottelua tehopistein 0+6. Pelicansin lisäksi puolustaja on edustanut Liigassa aiemmin HIFK:ta, Sportia, HPK:ta ja Bluesia.


---
Julkaisija: Henri Niemelä