Liiga palkitsi kauden 2021-22 parhaat Jääkiekkogaalassa – tässä kaikki voittajat

10.6.2022
Liiga palkitsi kauden 2021-22 parhaat Jääkiekkogaalassa – tässä kaikki voittajat

Liiga julkisti perjantaina kauden parhaiden valinnat Tampereella pidetyssä Jääkiekkogaalassa. Seuraavassa eri palkintokategoriat ja palkintojen voittajat.

LIIGAN PALKINNOT

Unto Wiitala –palkinto (Paras erotuomari)
Joonas Kova

Pentti Isotalo –palkinto (Paras linjatuomari)
Hannu Sormunen

Kalevi Numminen –palkinto (Paras valmentaja)
Olli Jokinen, Jukurit

Äänimäärät: Olli Jokinen, Jukurit 204 (31 ykkössijaa), Olli Salo, KooKoo 127 (14), Jussi Tapola, Tappara 113 (11), Jussi Ahokas, TPS 89 (5), Jouko Myrrä, Ilves 23 (2), Jarno Pikkarainen, HPK 9, Tommi Niemelä, Pelicans 1, Ville Peltonen, HIFK 1

Urpo Ylönen –palkinto (Paras maalivahti)
Christian Heljanko, Tappara

Äänimäärät: Christian Heljanko, Tappara 186 (28), Andrei Karejev, TPS 159 (14), Oskari Salminen, Jukurit 122 (15), Nick Malik, KooKoo 76 (6), Joel Blomqvist, Kärpät 9 (1), Marek Langhamer, Ilves 7, Oskari Setänen, KooKoo 3, Eetu Laurikainen, HPK 2, Emil Larmi, Pelicans 1, Niclas Westerholm, SaiPa 1, Artjom Zagidulin, Lukko 1

Pekka Rautakallio –palkinto (Paras puolustaja)
Vili Saarijärvi, Lukko

Äänimäärät: Vili Saarijärvi, Lukko 287 (52), Otto Leskinen, Tappara 51 (5), Atte Ohtamaa, Kärpät 35 (2), Les Lancaster, Ilves 24 (1), Peetro Seppälä, KooKoo 22, Mikael Seppälä, Tappara 21 (1), Anttoni Honka, JYP 15 (1), Lasse Lappalainen, KalPa 15, Teemu Eronen, Pelicans 15, Petteri Nikkilä, KooKoo 11, Jordan Schmaltz, HIFK 9, Joni Tuulola, Tappara 9, Thomas Gregoire, Lukko 8, Topi Niemelä, Kärpät 8, Jarkko Parikka, Ilves 7, Elmeri Eronen, TPS 7, Santtu Kinnunen, Tappara 6 (1), Ville Lajunen, TPS 4, Kalle Maalahti, SaiPa 4, Brady Austin, Tappara 3, Arttu Pelli, HPK 3, Samuli Piipponen, Lukko 1, Veli-Matti Vittasmäki, Tappara 1, Eemil Viro, TPS 1

Raimo Kilpiö –palkinto (Herrasmiespelaaja)
Mika Pyörälä, Kärpät
(Valitsijana Liiga)

Jarmo Wasaman muistopalkinto (Paras tulokas)
Joakim Kemell, JYP

Äänimäärät: Joakim Kemell, JYP 188 (21), Ville Koivunen, Kärpät 137 (15), Nick Malik, KooKoo 70 (13), Juraj Slafkovsky, TPS 68 (8), Nuutti Viitasalo, SaiPa 61 (4), Leo Lööf, Ilves 5, Elias Koponen, KalPa 4, Juuso Mäenpää, KalPa 4, Valtteri Pulli, TPS 3, Markus Oden, Jukurit 2, Petteri Nurmi, HPK 1, Oliver Suni, Lukko 1, Hylätyt äänet 22 (2), Tyhjät 1

All Stars –kentällinen
Maalivahti: Christian Heljanko, Tappara
Puolustajat: Vili Saarijärvi, Lukko ja Otto Leskinen, Tappara
Keskushyökkääjä: Lukas Jasek, Pelicans
Laitahyökkääjät: Anton Levtchi, Tappara ja Petrus Palmu, Jukurit

Äänimäärät / keskushyökkääjä: Lukas Jasek, Pelicans 27, Juuso Pärssinen, TPS 18, Aatu Räty, Jukurit 5, Eetu Koivistoinen, HIFK 3, Saku Mäenalanen, Kärpät 3, Kim Strömberg, KooKoo 2, Arttu Ilomäki, Lukko 1, Patrik Virta, Tappara 1

Äänimäärät / laitahyökkääjät: Anton Levtchi, Tappara 50, Petrus Palmu, Jukurit 39, Markus Nurmi, TPS 12, Michael Joly, HPK 6, Joona Luoto, Tappara 5, Eemeli Suomi, Ilves 5, Mikael Pyyhtiä, TPS 4, Veli-Matti Savinainen, Tappara 2, Jere Innala, HIFK 1, Waltteri Merelä, Tappara 1, Juraj Slafkovsky, TPS 1, Jiri Smejkal, Pelicans 1

Maalivahti ja puolustajat valittiin Ylönen- ja Rautakallio-palkintojen äänestysten perusteella.

* * *

Palkintoäänestykseen osallistui kaikkiaan 63 toimittajaa. Toimittajat valitsivat kolme kärkiehdokastaan jokaisesta kategoriasta. Ykkössija on viiden, kakkossija kolmen ja kolmossija yhden pisteen arvoinen.

* * *

Liigan kultaiset ansiomerkit
Juhani Jasu, Riku Kallioniemi, Matti Nurminen, Filip Riska ja Antti Seppänen

* * *

LIIGAN JA JÄÄKIEKKOLIITON YHTEISET PALKINNOT

Kultainen kiekko
Antti Muurila

Jääkiekkoyhteisö-palkinto
Tampereen kiekkohuuma

JÄÄKIEKKOLIITON PALKINNOT

Aaro Kivilinna –palkinto
HIFK

Mestarijoukkueen valmentajapalkinto
Jussi Tapola, Tappara

Keijo Pehun Viheltäjäpatsas (Paras erotuomari)
Lassi Heikkinen

President's Trophy (Kunniapuheenjohtaja Kai Hietarinnan lahjoittama erikoispalkinto)
Valtteri Filppula

Kalen Kannu
Juuso Hietanen

Vuoden Naispelaaja
Nelli Laitinen

Vuoden Miespelaaja
Valtteri Filppula

* * *

JÄÄKIEKKOJOURNALISTIEN PALKINNOT

Jouko Autero –palkinto (Vuoden jääkiekkotoimittaja)
Juha Lindgren

Vuoden kiekkoteko –palkinto
Ilveksen sometiimi


---
Julkaisija: Antti Seppänen