Christian Heljanko palkittiin Jääkiekkogaalassa Urpo Ylönen –palkinnolla - "Ikimuistoinen kausi oli onnistunut sekä henkilökohtaisesti että joukkueena"

10.6.2022
Christian Heljanko palkittiin Jääkiekkogaalassa Urpo Ylönen –palkinnolla - "Ikimuistoinen kausi oli onnistunut sekä henkilökohtaisesti että joukkueena"

Christian Heljanko palkittiin Jääkiekkogaalassa Urpo Ylönen –palkinnolla ja paikalla All Stars –kentällisessä. (Kuva: Jukka Rautio)

Jääkiekkogaalassa Christian Heljanko palkittiin Urpo Ylönen –palkinnolla kauden 2021-22 parhaana maalivahtina. Heljangon torjunnat veivät Tapparan keväällä Suomen mestaruuteen.

Christian Heljanko sai Jääkiekkogaalassa palkinnon upeasta kaudestaan. Maalivahdin kaudesta tuli kaikin puolin menestyksekäs, sillä Suomen mestaruuden lisäksi hänen palkintokaappiaan koristaa perjantain jälkeen Urpo Ylönen –palkinto kauden 2021-22 parhaana maalivahtina. Heljanko oli palkinnon myötä myös osa viime kauden All Stars –kentällistä.

- Totta kai kaudesta jäi hyvä fiilis, sillä eihän se loppujen lopuksi paljon paremmin olisi voinut mennä. Ikimuistoinen kausi oli onnistunut sekä henkilökohtaisesti että joukkueena, Heljanko sanoo.

- Nämä palkinnot Suomen mestaruuden lisäksi ovat pitkän työn tulos. Aina ei ole ollut helppoa ja monta vuotta tämän eteen on saanut taistella. Kova työ ja nöyryys ovat näiden ansioiden taustalla.

Heljanko pelasi runkosarjassa 49 ottelua, joista 24 päättyi voittoon varsinaisella peliajalla torjuntaprosentilla 92,0%. Heljanko voitti runkosarjassa maalivahtien nollapelitilaston yhdessä Jukurien Oskari Salmisen kanssa. Maalivahdin päästettyjen maalien keskiarvo 1,78 oli vähintään 21 ottelua pelanneista maalivahdeista paras.

Playoffseissa Heljanko aloitti Tapparan maalilla kaikki 15 ottelua torjuntaprosentilla 92,97% ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,59. Heljangon johdolla Tappara otti playoffseissa lopulta 11 voittoa ja himoitun Suomen mestaruuden.

- Viime kauden Tappara oli minun urani yhtenäisin. Aina tiukan paikan tullen me pystyttiin pelaamaan parasta peliämme. Tappara pelasi hyvin viisikkona molempiin suuntiin ja kaikkien kova sitoutuminen toi meille joukkueena yhteisen palkinnon.

Porvoon Huntersin kasvatti siirtyi Tapparaan kaudeksi 2016-17. Heljanko teki Liiga-debyyttinsä kaudella 2017-18, mutta todellisen läpimurtonsa maalivahti teki Liigan eliittiin kaudella 2020-21. Siitä kaudesta lähtien 25-vuotias maalivahti on ollut Tapparan selvä vastuunkantaja.

Heljanko vakuuttaa maalillaan rauhallisuudellaan, sulavalla liikkeellään ja varmuudellaan. Tapparan kannattajat saavat nauttia Heljangon torjunnoista ainakin vielä yhden kauden verran, sillä maalivahti solmi Tapparan kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen viime helmikuussa.

- Tappara on ollut minulle paras mahdollinen paikka kehittyä. Tappara on ollut juuri sitä, mitä minä kuusi vuotta sitten joissain haaveissani uskalsin toivoa. Jokainen vuosi olen onnistunut ottamaan pelaajana askeleen eteenpäin. Tappara on minulle rakas seura, enkä haluaisi juuri nyt olla missään muualla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä