All Stars 2022 – Nämä pelaajat ovat ehdolla Liiga-kauden tähdistökentälliseen

10.6.2022
All Stars 2022 – Nämä pelaajat ovat ehdolla Liiga-kauden tähdistökentälliseen

All Stars –pelaajat palkitaan kipsiveistoksin. (Kuva: Tomi Natri)

Liiga julkistaa kauden 2021–22 palkittujen nimet perjantaina 10. kesäkuuta. Kauden All Stars –kentällisen hyökkääjäksi sai ääniä yhteensä 20 pelaajaa. Tähdistökentällinen on valittu vuodesta 1962 alkaen.

Keskushyökkääjien kategoriassa jääkiekkotoimittajien äänestyksen kolmen kärjen muodostavat Pelicansin Lukas Jasek, TPS:n Juuso Pärssinen ja Jukurien Aatu Räty.

Pelicans-pelaajia on valittu All Starsiin kolmesti aiemmin. Hyökkääjistä vain Ryan Lasch (2012) on yltänyt tähdistöön. TPS-hyökkääjä on noussut tähdistöön peräti 22 kertaa aiemmin – heistä Reijo Leppänen on valittu kuusikkoon neljä kertaa.

Laitahyökkääjistä eniten ääniä keräsivät HPK:n Michael Joly, Tapparan Anton Levtchi ja Joona Luoto, TPS:n Markus Nurmi, Jukurien Petrus Palmu ja Ilveksen Eemeli Suomi.

Viimeisin HPK-laitahyökkääjä All Starsissa on ollut Antti Miettinen vuonna 2003. Tapparan aktiivipelaajista All Starsiin on valittu Veli-Matti Savinainen (2017) ja Kristian Kuusela (2016). Eemeli Suomi hakee toista valintaa All Starsiin: Ilves-kapteeni oli Liigan tähdistökentällisessä kaksi vuotta sitten.

* * *

Kauden tähdistökentällisen puolustajat valitaan parhaan puolustajan Pekka Rautakallio –palkinnon äänestyksen perusteella. Kärkikolmikkoon sijoittuivat Tapparan Otto Leskinen, Kärppien Atte Ohtamaa ja Lukon Vili Saarijärvi.

>> Rautakallio-palkinto 2022 – Tästä triosta yksi on vuoden Liiga-puolustaja

Tappara-puolustajalle All Stars –valinta olisi kolmas viimeisten 20 kauden aikana. Kärpistä tähdistöpuolustaja on valittu 2000-luvulla kahdeksan kertaa; näistä neljästi titteli on mennyt Lasse Kukkoselle. Viime kaudella All Starsin molemmat puolustajat tulivat Lukon riveistä.

Parhaan maalivahdin Urpo Ylönen –palkinnon voittaja valitaan myös All Stars –kentällisen maalivahdiksi. Maalivahtiäänestyksessä eniten ääniä saaneet ehdokkaat tähdistökentälliseen ovat Tapparan Christian Heljanko, TPS:n Andrei Karejev ja Jukurien Oskari Salminen.

Tapparasta All Stars –maalivahti on tullut yhdeksän kertaa, mutta viimeisten 20 kauden aikana vain kerran (Juha Metsola 2015). TPS-vahdille valinta on osunut kuudesti – viimeksi Atte Engrenille 2010.

>> Ylönen-palkinto 2022 – Tässä ehdokkaat Liiga-kauden parhaaksi maalivahdiksi

Viime kaudella All Stars –kentälliseen valittiin maalivahti Lassi Lehtinen (Lukko), puolustajat Robin Press (Lukko) ja Vili Saarijärvi (Lukko) sekä hyökkääjät Josh Kestner (TPS), Petri Kontiola (HPK) ja Sebastian Wännström (Ässät).

* * *

Liiga-kauden parhaiden valinnat julkistetaan perjantaina 10. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa.

---
Julkaisija: Antti Seppänen