SaiPa julkaisi kolme sopimusta ulkomaalaishyökkääjien kanssa - Lukosta tuttu Kristian Pospisil palaa Pekka Virran alaisuuteen

7.6.2022
SaiPa julkaisi kolme sopimusta ulkomaalaishyökkääjien kanssa - Lukosta tuttu Kristian Pospisil palaa Pekka Virran alaisuuteen

Kristian Pospisil pelaa ensi kaudella SaiPan riveissä. (Kuva: Teemu Saarinen)

SaiPa julkaisi maanantaina kolme sopimusta ulkomaalaishyökkäjien kanssa. Lukosta tuttu Kristian Pospisil palaa ensi kaudeksi Pekka Virran alaisuuteen.

SaiPa on tehnyt sopimukset hyökkääjien Kristian Pospisilin, Jaedon Descheneaun ja Kevin Fitzgeraldin kanssa. 26-vuotias Pospisil on entuudestaan Liigan seuraajille tuttu pelaaja Rauman Lukosta. Slovakialainen aloitti viime kauden Lukossa, mutta siirtyi joulukuussa Sveitsiin HC Davosin riveihin. Liigassa Pospisil teki 18 otteluun tehopisteet 5+5=10 ja Sveitsissä playoffsit mukaan lukien 12 otteluun syntyi tehopisteet 3+2=5. Hyökkääjä edusti Lukkoa myös kaudet 2019-21 tehden 102 otteluun tehopisteet 26+38=64. Pospisil on nykyiselle SaiPan päävalmentajalle Pekka Virralle entuudestaan tuttu pelaaja Lukon mestaruuskaudelta 2020-21. Hyökkääjä edusti Slovakian A-maajoukkuetta viime kaudella sekä Olympialaisissa että MM-kisoissa. Pekingin olympialaisissa Slovakia voitti sensaatiomaisesti pronssia. Pospisilin sopimus SaiPan kanssa on yksivuotinen.

- Pospisil on viihtynyt hyvin Virran valmennuksessa ja Pekka saa kokoonpanoon sellaisen pelaajan jonka hän on halunnut. Olemme todella iloisia, että Pospisil liittyy joukkueeseen, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen sanoo.

Kanadalaishyökkääjä Jaedon Descheneau päätti viime kauden TPS:n riveissä. Descheneau saapui Liigaan kesken kauden joulukuussa SHL-seura Malmö Redhawksista. Viime kaudella hyökkääjä iski Ruotsissa kymmeneen otteluun tehopisteet 1+1 ja Liigassa 29 otteluun syntyi tehopisteet 4+9=13. Kanadalainen pelasi TPS:n hopeamitaliin päättyneissä playoffseissa vain yhden ottelun. Descheneau on pelannut Euroopassa syksystä 2017 lähtien. Hänellä on aiempaa kokemusta Sveitsistä, Saksasta ja Ruotsista. SHL:ssä hyökkääjä on pelannut urallaan yhteensä 108 ottelua tehopistein 19+33=52. Kanadalaisen sopimus SaiPan kanssa on yksivuotinen.

- Hän oli keskusteluissa jo yli vuosi sitten, mutta päätti vielä siinä kohdassa mennä Ruotsiin. Olemme olleet koko ajan sitä mieltä, että kyseessä on pelaaja joka sopii hyvin meidän kiekolliseen pelitapaan, Markkanen kertoo seuran tiedotteessa.

25-vuotias Kevin Fitzgerald aloittaa syksyllä ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Viimeiset viisi kautta yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut St. Cloudin yliopistojoukkueessa Minnesotassa. Näiden kausien aikana Fitzgerald pelasi yhteensä 163 ottelua tehopistein 46+57=103. Hyökkääjä sai viime kaudella myös vastuuta seitsemässä ECHL-ottelussa South Carolina Stingraysin riveissä tehopistein 4+4=8. Fitzgeraldin sopimus SaiPan kanssa on 1+1-vuotinen. SaiPa on yhdysvaltalaiselle ensimmäinen seura Euroopassa.

- Haluamme että sentteri on paljon kiekossa, pystyy syöttämään ja rytmittämään peliä. Kevin on kokenut pelaaja, joka on kuulunut kapteenistoon yliopistojoukkueessaan. Vielä kuitenkin ottaa ammattilaisuran ensiaskeleita. Hänellä on pohjilla hyvät tehot yliopistossa ja ECHL:ssä ja hän katsoi, että Eurooppa on hänelle tässä kohtaa uraa paras ratkaisu.


---
Julkaisija: Henri Niemelä