Hyökkääjä Otto Somppi siirtyy Rauman Lukkoon yksivuotisella sopimuksella

7.6.2022
Hyökkääjä Otto Somppi siirtyy Rauman Lukkoon yksivuotisella sopimuksella

Otto Somppi vahvistaa tulevalla kaudella Lukon hyökkäystä. (Kuva: Elmeri Elo)

Lukko on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Otto Sompin kanssa. Somppi saapuu Raumalle AHL-seura Syracuse Crunchista.

24-vuotias Otto Somppi siirtyy ensi kaudeksi Rauman Lukkoon yksivuotisella sopimuksella. Hyökkääjä on Tampa Bay Lightningin NHL-varaus kesältä 2016 ja syksystä 2015 lähtien hän on pelannut Pohjois-Amerikassa. Edellisen neljän kauden aikana Somppi on pelannut AHL:ssä Syracuse Crunchin riveissä yhteensä 154 ottelua tehopistein 24+47=71. Syracuse Crunchin kausi päättyi viime kaudella pohjoisen divisioonan semifinaaleihin. Päättyneellä kaudella Somppi iski 50 runkosarjaotteluun tehopisteet 5+18=23.

Somppi on pelannut urallaan aiemmin vain yhdeksän Liiga-ottelua Lahden Pelicansissa kaudella 2020-21. Tuolloin hyökkääjä edusti lahtelaisjoukkuetta lainasopimuksen turvin marraskuusta tammikuun alkuun. Tuleva kausi tulee olemaan Sompille ensimmäinen täysi kausi kotimaan pääsarjassa. Edellisen kerran hyökkääjä on pelannut kokonaisen kauden Suomessa 2014-15, jolloin hän pelasi Helsingin Jokereiden junioreissa.

- Otto on hyväraaminen sentteri, joka tekee joukkueesta ja ketjukavereistaan parempia. Vahva kahden suunnan pelaaja, joka on aina ollut todella hyvä puolustamaan. Hän on joka vuosi kehittynyt hyökkäyssuuntaan ja on edelleen kehittyvässä vaiheessa ja iässä. Minulla on vahva usko, että Somppi pystyy olemaan myös tehokas Liigassa ensi kaudella, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt hehkuttaa.

- AHL:ssä sujui hieman vaihtelevasti pelit ja nyt tuntui siltä, että on aika vaihtaa maisemaa ja päästä eri ympäristöön. Lukko on aina kasannut hyvän joukkueen ja innolla odotankin kauden alkua. Erittäin hyvät fiilikset sopimuksesta, Somppi hehkuttaa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä