Rautakallio-palkinto 2022 – Tästä triosta yksi on vuoden Liiga-puolustaja

1.6.2022
Rautakallio-palkinto 2022 – Tästä triosta yksi on vuoden Liiga-puolustaja

Ehdokkaat Rautakallio-palkinnon voittajaksi 2022: Otto Leskinen (vas.), Atte Ohtamaa ja Vili Saarijärvi.

Liiga julkistaa kauden 2021–22 palkittujen nimet 10. kesäkuuta. Parhaan puolustajan Pekka Rautakallio –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet Tapparan Otto Leskinen, Kärppien Atte Ohtamaa ja Lukon Vili Saarijärvi.

"Rautakallio-palkinnon saa puolustaja, joka Liiga-kauden aikana omalla pelipaikallaan on erottautunut muita näkyvämmäksi huippupelaajaksi. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Alkukauden KHL:ssä pelannut Otto Leskinen siirtyi Tappara-paitaan helmikuun lopulla ja ehti pelata runkosarjassa 10 ottelua pistein 4+4. Playoffs-otteluissa 25-vuotias Leskinen oli mestaruuteen marssineen Tapparan ykköspuolustaja ja puolustajien pistepörssin ykkönen saldolla 4+6.

Rautakallio-palkinto on mennyt Tappara-pelaajalle Liiga-historian aikana vain kerran aikaisemmin. Timo Jutila voitti tittelin vuonna 1988.

Olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Atte Ohtamaa oli Liiga-puolustajien peliaikaykkönen runkosarjassa. 34-vuotias Kärppien kapteeni kirjasi runkosarjassa piste-ennätyksensä (27). Kahdesti Suomen mestaruuden voittanut Ohtamaa jatkaa Liigassa myös ensi kaudella.

Kärppien puolustaja on voittanut Rautakallio-palkinnon viidesti aikaisemmin. Viimeisin Kärppä-voittaja on ollut Lasse Kukkonen keväällä 2014.

Vili Saarijärvi oli puolustajien pistepörssin kärkimies ja kirjasi runkosarjassa pisteet 17+26=43. Hän oli myös puolustajien paras maalintekijä. Saarijärvi on pelannut kahdella Liiga-kaudellaan yhteensä 102 ottelua ja kerännyt niissä 79 pistettä. Vastaavaan tehokkuuteen samassa ottelumäärässä ei ole yltänyt yksikään Liiga-puolustaja yli 30 vuoteen.

Viime kauden päätteeksi Vili Saarijärvi valittiin Liigan tähdistökentällisen toiseksi puolustajaksi. Pekka Rautakallio –palkinnon sai Lukon Robin Press.

* * *

Liiga-kauden parhaiden valinnat julkistetaan perjantaina 10. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen