Ylönen-palkinto 2022 – Tässä ehdokkaat Liiga-kauden parhaaksi maalivahdiksi

30.5.2022
Ylönen-palkinto 2022 – Tässä ehdokkaat Liiga-kauden parhaaksi maalivahdiksi

Ehdokkaat Ylönen-palkinnon voittajaksi 2022: Christian Heljanko (vas.), Andrei Karejev ja Oskari Salminen.

Liiga julkistaa kauden 2021–22 palkittujen nimet 10. kesäkuuta. Parhaan maalivahdin Urpo Ylönen –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet Tapparan Christian Heljanko, TPS:n Andrei Karejev ja Jukurien Oskari Salminen.

"Ylönen-palkinnon saa maalivahti, joka tehtävässään kauden Liiga-otteluissa on osoittautunut vertaisistaan parhaimmaksi. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Christian Heljanko pelasi viidennen kautensa Liigassa. Keväällä 25 vuotta täyttänyt maalivahti oli runkosarjassa tilastovertailun kakkonen saldoilla 1,78 / 92,0 ja nollapelitilaston jaetulla kärkipaikalla yhdeksällä nollapelillään. Playoffs-peleissä Heljanko johdatti Tapparan mestariksi ja päästi 15 ottelussaan vain 1,59 maalia ottelua kohden.

Viimeisten 35 kauden aikana Ylönen-palkinto on mennyt Tappara-vahdille vain kahdesti: Juha Metsola voitti tittelin 2015 ja Jussi Markkanen 2001.

Andrei Karejeville kausi Liigassa oli uran toinen. Runkosarjassa 27-vuotias venäläisvahti urakoi kolmanneksi eniten peliaikaa Oskari Salmisen ja Christian Heljangon jälkeen. Karejev kirjasi runkosarjassa tililleen viisi nollapeliä tilastoin 2,02 / 92,1. Playoffs-peleissä Karejev pelasi neljä nollapeliä ja oli osaltaan vaikuttamassa TPS:n nousuun Liiga-finaaleihin.

TPS-maalivahti on voittanut Ylönen-palkinnon kaikkiaan seitsemän kertaa. Viimeksi tittelin saavutti Atte Engren vuonna 2010.

Oskari Salminen teki väkevän läpimurron Liigan kärkimaalivahtien joukkoon. Kolmannen kautensa Liigassa pelannut 22-vuotias kookas torjuja kantoi isoa vastuuta Jukurien maalilla: Salminen oli maalivahtitilastojen ykkönen peliajalla, voitoilla (29) ja nollapeleillä (9) mitaten. Hän rikkoi kasan Jukurien seuraennätyksiä ja oli tärkeässä roolissa, kun Jukurit nousi ensimmäisen kerran seurahistoriassaan playoffs-joukkueeksi.

Viime kaudella Urpo Ylönen –palkinnon sai Lukon Lassi Lehtinen.

* * *

Liiga-kauden parhaiden valinnat julkistetaan perjantaina 10. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen