Jerry Turkulainen jatkaa JYPissä vuoden mittaisella jatkosopimuksella

30.5.2022
Jerry Turkulainen jatkaa JYPissä vuoden mittaisella jatkosopimuksella

Jerry Turkulainen oli viime kaudella JYPin paras pistemies. (Kuva: Teemu Saarinen)

JYP on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Jerry Turkulaisen kanssa. Turkulainen oli viime kaudella JYPin paras pistemies.

23-vuotias Jerry Turkulainen jatkaa JYPissä yhden vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Turkulainen teki viime kaudella JYPissä 53 otteluun tehopisteet 16+22=38 ollen joukkueensa paras pistemies. Mikkelin Jukurien kasvatti siirtyi Jyväskylään kaudella 2013-14 ja tuleva kausi on hänelle jo seitsemäs peräkkäinen Liigassa. Viime kaudella joukkueensa kapteenistoon kuulunut Turkulainen on pelannut urallaan Liigassa yhteensä 327 runkosarjaottelua tehopistein 68+135=203 ja 17 playoffs-ottelua tehopistein 2+4=6. Turkulainen on voittanut JYPissä CHL:n mestaruuden keväällä 2018 ja SM-pronssia keväällä 2017. Tehokkaimmalla Liiga-kaudellaan 2019-20 hyökkääjä on iskenyt 58 otteluun tehopisteet 11+31=42.

Turkulaisen oli määrä suunnata ensi kaudeksi ulkomaille, mutta viimeisten kuukausien aikana uusiutunut markkinatilanne muutti suunnitelmia.

– On ilo ja kunnia pukea JYP-paita päälle. Kukaan ei osannut kuvitella, mihin maailma on viimeisten kuukausien aikana mennyt. Matkalla oli moniakin vaihtoehtoja, mutta Jyväskylä on aina ollut minulle erityinen paikka ja niin sanottu koti, Turkulainen iloitsee.

Rakensimme joukkuetta sen varaan, että Jerry siirtyy ulkomaille. Kevään tapahtumat ovat kuitenkin muuttaneet markkinatilannetta merkittävästi. Jossain vaiheessa aukesi mahdollisuus pitää hänet Jyväskylässä, ja sopimus syntyi aika nopeiden neuvottelun jälkeen. Hän varmasti näkee myös meille rakentuvan vahvan joukkueen, johon Jerry on hyvä palanen, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kertoo seuran tiedotteessa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä