Arttu Ilomäki vahvistaa TPS:n hyökkäystä yksivuotisella sopimuksella

21.5.2022
Arttu Ilomäki vahvistaa TPS:n hyökkäystä yksivuotisella sopimuksella

Arttu Ilomäki teki viime kaudella tehopisteitä Rauman Lukon paidassa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

TPS on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Arttu Ilomäen kanssa. Ilomäki siirtyy Turkuun Rauman Lukon riveistä.

30-vuotias Arttu Ilomäki siirtyy TPS:ään yksivuotisella sopimuksella. Hyökkääjä teki viime syksynä paluun Liigaan Rauman Lukon paidassa. Ilomäki oli päättyneellä kaudella joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja tehden 54 otteluun tehopisteet 12+31=43. Playoffseissa hyökkääjä saalisti seitsemään otteluun kaksi syöttöpistettä. Ilomäki pelasi kaudet 2019-21 SHL:ssä tehden 95 otteluun tehopisteet 15+29=44.

Ilomäelle tuleva kausi on 11:s Liigassa. Lukon lisäksi hän on edustanut aiemmin Liigassa Tapparaa ja KalPaa. Hyökkääjä on pelannut Liigassa urallaan yhteensä 414 runkosarjaottelua tehopistein 76+164=240 ja 52 playoffs-ottelua tehopistein 5+13=18. Ilomäki voitti Suomen mestaruuden Tapparassa keväällä 2016 ja SM-hopeaa KalPassa keväällä 2017. Hyökkääjä voitti MM-kultaa Suomen A-maajoukkueessa keväällä 2019. Niissä kisoissa hän iski viiteen otteluun tehopisteet 1+1.

TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio on Ilomäen kiinnityksestä luonnollisesti äärimmäisen tyytyväinen.

– Ilomäki on monipuolinen, älykäs ja peliä tekevä keskushyökkääjä, joka tekee ketjukavereistaan parempia pelaajia. Tämän lisäksi Arttu tunnetaan vahvana erikoistilannepelaajana, jonka lisäksi nuori joukkueemme pääsee hyötymään hänen kokemuksestaan, linjaa Kallio.

– Haluan päästä voittamaan ja mukaan siihen positiiviseen fiilikseen, jota TPS:n ympärillä on. Tämä siirto tuntuu mahtavalta ratkaisulta, Iähettää Ilomäki terveisiään.


---
Julkaisija: Henri Niemelä