Hallitseva Suomen mestari Kyle Platzer vahvistaa JYPin hyökkäystä

19.5.2022
Hallitseva Suomen mestari Kyle Platzer vahvistaa JYPin hyökkäystä

Kyle Platzer pelasi päättyneellä kaudella Tapparassa. (Kuva: Teemu Saarinen)

JYP on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Kyle Platzerin kanssa. Platzer on hallitseva Suomen mestari Tapparan riveistä.

27-vuotias kanadalaishyökkääjä Kyle Platzer vahvistaa JYPin hyökkäystä yksivuotisella sopimuksella. Platzer voitti päättyneellä kaudella Suomen mestaruuden Tapparan riveissä. Hyökkääjä iski mestaruuskaudella 55 runkosarjaotteluun tehopisteet 11+15=26 ja 15 playoffs-otteluun tehopisteet 1+1. Platzerille tuleva kausi on jo neljäs peräkkäinen Liigassa. Hyökkääjä saapui Suomeen ja KooKoon riveihin syksyllä 2019. Hän pelasi Kouvolassa kaudet 2019-21 iskien 108 otteluun tehopisteet 21+49=70. Pohjois-Amerikassa Platzer on urallaan pelannut 147 AHL-ottelua, 78 ECHL-ottelua ja 203 OHL-ottelua. Hän on Edmonton Oilersin NHL-varaus kesältä 2013.

Meillä oli hakuprosessin aikana tarvetta löytää keskikaistalle nopeutta sekä taitoa, ja Kylen uskotaan istuvan siihen muottiin. Näemme pelaajassa kykyä ottaa steppejä eteenpäin, ja toivomme hänen ottavan ne stepit Jyväskylässä, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kuvailee.

Olimme Braden Christofferin kanssa samaan aikaan AHL:ssä, ja tuona aikana asuimme yhdessä. Hän kertoi minulle paljon positiivisia asioita JYPistä ja sen tavoitteista palata pudotuspelijoukkueeksi. Muistan ensimmäisen kauteni Suomessa. Tuolloin JYP oli hyvä joukkue, jossa oli paljon maalintekoon kykeneviä pelaajia. Olen myös tykännyt hallista ja kaupungista. JYPin joukkue tulee olemaan kilpailukykyinen ja olen todella innoissani, kun pääsen osaksi sitä, Platzer sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä