Frans Tuohimaa siirtyy Mikkelin Jukureihin yksivuotisella sopimuksella

18.5.2022
Frans Tuohimaa siirtyy Mikkelin Jukureihin yksivuotisella sopimuksella

Frans Tuohimaa palaa Liigaan yhden vuoden tauon jälkeen. (Kuva: Juuso Pellava)

Mikkelin Jukurit on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Suomen A-maajoukkuemaalivahdin Frans Tuohimaan kanssa. Tuohimaa pelasi Liigassa edellisen kerran kausilla 2016-21.

Mikkelit Jukurit on kiinnittänyt maalivahdikseen Frans Tuohimaan kauden 2022-23 kattavalla sopimuksella. Tuohimaa on parhaimmillaan mukana Suomen A-maajoukkueessa jääkiekon MM-kisoissa. Tuohimaa pelasi päättynellä kaudella KHL-seura Neftekhimik Nizhnekamskin maalilla yhteensä 26 ottelua torjuntaprosentilla 90,6%. Tuohimaa oli lisäksi osa Suomen A-maajoukkuetta historiallisissa Pekingin olympialaisissa viime helmikuussa.

Tuohimaa on aikaisemmin edustanut Liigassa HIFK:ta, SaiPaa, HPK:ta ja Jokereita. Edellisen kerran maalivahti pelasi Liigassa kausilla 2016-21. Kaudella 2020-21 Tuohimaa pelasi HIFK:n maalilla 33 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 89,8% ja kahdeksan playoffs-ottelua torjuntaprosentilla 90,6%. Yhdeksän kauden aikana Tuohimaa on pelannut Liigassa yhteensä 243 runkosarjaottelua ja 22 playoffs-ottelua. KHL:n lisäksi maalivahti omaa kokemusta ulkomailta Ruotsin Allsvenskanista ja Pohjois-Amerikan AHL:stä sekä ECHL:stä yhden kauden verran. Tuohimaa korvaa Jukurien maalilla viime kaudella upeasti torjuneen Oskari Salmisen, joka allekirjoitti NHL-sopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkaraisen mukaan Tuohimaa tuo joukkueeseen kokemusta kansainvälisistä peleistä, josta on varmasti hyötyä myös tulevan kauden CHL-peleissä.

- Kun meille selvisi, että Oskari Salminen lähtee Pohjois-Amerikkaan, ryhdyimme välittömästi kartoittamaan vapaita maalivahteja. Kun me listasimme potentiaalisia vaihtoehtoja, oli Tuohimaa koko ajan meidän ykkösnimemme. Lähdimme hakemaan markkinoilta parasta mahdollista korvaajaa Oskarille ja mielestäni onnistuimme siinä. Olemme todella tyytyväisiä, että pääsimme nopeasti sopimukseen ykkösvaihtoehtomme kanssa, Hakkarainen iloitsee.

- Jukureissa viedään jääkiekkoa ja ylipäätään suomalaista jääkiekkoa mielestäni juuri siihen suuntaan, mihin sitä pitää viedä. Mikkelissä uskalletaan tehdä asioita niiden normien ja boksin ulkopuolelta, minkä minä koen ravistelevan ja haastavan rakenteita, joita meillä suomalaisessa jääkiekossa on. Toivottavasti tätä pystytään jatkamaan myös tulevalla kaudella, Tuohimaa sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä