Tommi Kivistö siirtyy Oulun Kärppiin kolmen vuoden sopimuksella

17.5.2022
Tommi Kivistö siirtyy Oulun Kärppiin kolmen vuoden sopimuksella

Kärppien puolustus vahvistuu Tommi Kivistöllä. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen puolustaja Tommi Kivistön kanssa. 30-vuotias Kivistö on pelannut Liigassa edellisen kerran kaudella 2014-15.

30-vuotias Tommi Kivistö siirtyy Oulun Kärppiin kolmen vuoden mittaisella sopimuksella. Puolustaja aloitti päättyneen kauden KHL:ssä Helsingin Jokereissa ja päätti sen Sveitsin pääsarjassa ZSC Lionsin riveissä. Jokereissa Kivistö teki 43 otteluun tehopisteet 4+9=13 ja helmikuussa siirtonsa jälkeen Lionsissa hän saalisti viiteen runkosarjaotteluun kaksi syöttöpistettä sekä 17 playoffs-otteluun kolme syöttöpistettä. Puolustaja on pelannut seitsemän edellistä kautta KHL:ssä edustaen Avtomobilist Yekaterinburgia ja Helsingin Jokereita. Näiden kausien aikana hän pelasi sarjassa yhteensä 370 ottelua tehopistein 12+40=52. Suomen A-maajoukkuetta Kivistö on edustanut kolmissa MM-kisoissa ja yhdissä olympialaisissa. Hän on voittanut MM-hopeaa kaksi kertaa vuosina 2014 ja 2016.

Edellisen kerran Kivistö on pelannut Liigassa kaudella 2014-15. Silloin hän edusti Tampereen Ilvestä tehden 58 otteluun tehopisteet 6+21=27. Puolustaja on edustanut Liigassa Ilveksen lisäksi Jokereita yhteensä viiden kauden verran. Kivistö on pelannut Liigassa yhteensä 200 ottelua tehopistein 10+43=53. Puolustaja saavutti SM-pronssia Jokereissa keväällä 2012.

- Kivistö on osoittanut pelaavansa erittäin kovalla tasolla KHL:ssä ja myös maajoukkuedustukset ovat hänelle tuttuja hommia. Kyseessä on äärimmäisen hyvä puolustava puolustaja, joka pystyy pelaamaan fyysisesti ja tiukoissa paikoissa. Toivotamme Tommin kyllä erittäin lämpimästi tervetulleeksi Kärppiin! kuvailee Kärppien urheilujohtaja Harri Aho uutta tulokasta.

- Kärpät on hyvä, perinteikäs suurseura Liigassa. Haluan voittaa mestaruuksia, ja uskon, että Oulu on siihen hyvä paikka. Vieraspelireissuilla Raksilassa on aina ollut hyvä meininki ja hyvät fanit. Se on ollut kiva paikka pelata. Mietin, että se voisi toimia hyvin kotiseuranakin. Ja onhan siellä vähän enemmän luntakin, kuin Helsingissä, niin mukava tulla katsomaan sitäkin! Kivistö kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä