Steve Moses siirtyy HPK:n riveihin - Eskil Wold ja Mikael Tapio myös sopimuksiin hämeenlinnalaisseuran kanssa

16.5.2022
Steve Moses siirtyy HPK:n riveihin - Eskil Wold ja Mikael Tapio myös sopimuksiin hämeenlinnalaisseuran kanssa

HPK julkaisi maanantaina lisää sopimuksia ensi kauden joukkueeseensa. (Kuva: HPK)

HPK on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Steve Mosesin kanssa. Lisäksi hämeenlinnalaisseuran kanssa kaksivuotiset sopimukset tekivät Eskil Wold ja Mikael Tapio.

32-vuotias Steve Moses tekee paluun Suomeen HPK:n riveissä kauden 2022-23 kattavalla sopimuksella. Yhdysvaltalaishyökkääjä on suomalaisille jääkiekkofaneille tuttu pelaaja Helsingin Jokereiden riveistä kausilta 2012-2015 ja 2018-2020. Moses on pelannut urallaan aiemmin yhden kauden Liigassa. Kaudella 2013-14 hyökkääjä pelasi Liigassa 42 ottelua tehopistein 12+11=23. Moses on pelannut kaksi edelliskautta Sveitsin pääsarjassa. Päättynyt kausi oli Mosesille erittäin rikkonainen ja hän pelasi ainoastaan 12 ottelua kahdessa eri seurassa. Yhdysvaltalainen pelasi Jokereissa aikanaan yhteensä kuusi kautta Liigaa ja KHL:ää. Siellä hän iski yhteensä 290 otteluun tehopisteet 101+95=196. KHL:ssä Moses voitti sarjan maalipörssin kaudella 2014-15 iskettyään 36 maalia.

– Steve on laatuhyökkääjä, jolta odotamme tehokkuutta ja vastuunkantoa. Erittäin hyvä luistelemaan, nopea, ja tuo rytmiä meidän hyökkäyspelaamiseen. Uskomme, että hyvällä laukauksella ja pelinluvulla tuo tehokkuutta myös meidän ylivoimapeliimme. Steve on kansainvälisen tason huippupelaaja kaikilla mittareilla, kuvailee HPK:n urheilujohtaja MikaToivola.

Samalla HPK julkaisi kaksivuotiset sopimukset oman junioripelaajan Mikael Tapion sekä nuoren norjalaislupauksen Eskil Woldin kanssa. Tapio on vasta 19-vuotias puolustaja, joka edusti viime kaudella HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkuetta ja pelasi kolme ottelua Mestistä lainalla FPS:ssä. Puolustaja siirtyi Hämeenlinnaan syksyllä 2020. Wold on puolestaan 19-vuotias norjalaishyökkääjä, joka pelasi viime kaudella kotimaansa pääsarjassa Frisk Askerin joukkueessa 43 runkosarjaottelua komein tehopistein 22+16=38 ja kuusi playoffs-ottelua tehopistein 2+2. Hyökkääjä on Frisk Askerin oma kasvatti ja hän on edustanut aiemmin urallaan ainoastaan kasvattajaseuraansa. Hänellä on kokemusta aikuisten otteluista kahden kauden verran.

– Eskil on nuori ja todella lahjakas hyökkääjä. Nuoresta iästään huolimatta hän on pystynyt olemaan tehokas Norjan Liigassa ja sai tuntumaa jo A-maajoukkueeseen pelatessaan tänä keväänä myös Suomea vastaan Norjan paidassa harjoitusotteluita. Eskil on kiekollisesti taitava ja lukee ja ennakoi hyvin peliä. Hänellä on jo nyt 19-vuotiaana voimakas luistelu ja se yhdistettynä taitaviin käsiin tuo monipuolisuudellaan lisäulottuvuuden peliimme. Eskil on tulevaisuuden mahdollinen NHL-pelaaja ja ottaa seuraavan stepin HPK:ssa. Olen todella tyytyväinen, että hänen sopimuksensa on kaksivuotinen, kertaa Toivola.

HPK tiedotti lisäksi, että hyökkääjä Daniel Mäkiahon tulevaa kautta koskeva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. 21-vuotias Mäkiaho pelasi päättyneellä kaudella HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkueessa 26 ottelua ja kaksi ottelua sekä Liigassa että Mestiksessä. HPK:n valmennusryhmä täydentyy puolestaan fysiikkavalmentaja Matias Sarvelalla sekä maalivahtivalmentaja Aleksis Virtasella yksivuotisilla sopimuksilla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä