JYP vahvistuu kahdella Mestis-mestarilla - Mikko Perttu ja Anton Stråka liittyvät joukkueen hyökkäykseen

14.5.2022
JYP vahvistuu kahdella Mestis-mestarilla - Mikko Perttu ja Anton Stråka liittyvät joukkueen hyökkäykseen

Anton Stråka pelasi viime kaudella JYPissä lainalla yhteensä 14 ottelua tehopistein 2+1. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP on tehnyt sopimukset hyökkääjien Mikko Pertun ja Anton Stråkan kanssa. Kaksikko voitti päättyneellä kaudella Mestis-mestaruuden Imatran Ketterän riveissä.

21-vuotias Mikko Perttu siirtyy JYPiin pitkällä 2+2-vuotisella sopimuksella. Perttu pelasi Imatran Ketterän riveissä päättyneellä kaudella 48 runkosarjaottelua tehopistein 11+13=24 ja 16 playoffs-ottelua tehopistein 2+11=13. Pertulle viime kausi oli vasta ensimmäinen aikuisten tasolla ja se päättyi heti keväällä Mestiksen mestaruuteen. Toissakaudella hyökkääjä pelasi vielä Tapparan alle 20-vuotiaiden joukkueessa, jossa hän voitti sarjan pistepörssin hurjilla tehopisteillä 20+40=60. Järvenpään haukkojen kasvatti metsästää ensi kaudella tililleen Liiga-debyyttiä.

Pienen pojan unelma on toteutunut tämän sopimuksen johdosta. Minuun osoitettiin jo aikaisessa vaiheessa kiinnostusta, joten oli itsevarma olo, että kamat kannattaa pakata ja suunnata Jyväskylään. Nyt fiilis on todella iloinen ja odottava, Perttu toteaa JYPin tiedotteessa.

– Perttu on klassinen sentteri, joka on junioreissa näyttänyt pystyvänsä tuloksentekoon. Lähdemme hänen kanssaan tekemään prosessia, jolla haluamme nostaa hänet kansalliselle tasolle. Hän oli jo viime vuonna Imatralla hyvällä tiellä, ja uskomme, että sopimuksen loppuvaiheessa meillä on kotimainen vahva sentteri, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kuvailee.

24-vuotias Anton Stråka tekee puolestaan paluun entuudestaan tuttuun seuraan ensi kauden kattavalla sopimuksella. Stråka edusti Pertun tavoin viime kaudella Mestis-mestari Imatran Ketterää, mutta otteluita tuli myös yhteensä 14 Liigassa lainalla JYPissä. Näihin otteluihin hyökkääjä onnistui tekemään tehopisteet 2+1. Mestiksessä Stråka iski 38 runkosarjaotteluun tehopisteet 9+18=27 ja 16 playoffs-otteluun tehopisteet 4+6=10. Stråka oli Mestiksen runkosarjassa sarjan toiseksi paras aloittaja aloitusprosentin oltua komea 61,4%. Hyökkääjä on käynyt läpi JYPin junioripolun ja aikaisemmin hän on edustanut seuraa Liigassa kausilla 2017-20. Kolmen kauden aikana Stråka pelasi Liigassa yhteensä 81 ottelua tehopistein 7+4=11.

– On hienoa palata Jyväskylään. Olen asunut kahdeksan vuotta Jyväskylässä, joten siitä on tullut minulle toinen koti. Paikka on todella tuttu, ja JYPistä on tullut minulle todella tärkeä seura, koska olen käynyt siellä juniorimyllyn läpi, Stråka kommentoi.

Odotamme hänestä puolustavaa sentteriä, joka tuo keskikaistalle kilpailua ja on alivoimalla tärkeä pelaaja. Stråka pelasi Imatralla vahvan kauden, ja esitti vahvoja otteita pelatessaan meillä lainapestillä, Viitanen kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä