Ilari Melart palaa HIFK:hon pitkällä sopimuksella

13.5.2022
Ilari Melart palaa HIFK:hon pitkällä sopimuksella

Ilari Melart edusti HIFK:ta Talviklassikossa vuonna 2012. Edellisen kerran puolustaja on nähty Liigassa kaudella 2012-13. (Kuva: Marko Hannula)

HIFK on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen puolustaja Ilari Melartin kanssa. Melart edusti HIFK:ta edellisen kerran kaudella 2012-13.

33-vuotias Ilari Melart tekee paluun HIFK:hon yhdeksän vuoden tauon jälkeen kolmivuotisella sopimuksella. Melart on pelannut urallaan Liigassa viisi kautta, joista jokaisen hän on edustanut HIFK:ta. Kausien 2008-13 välisenä aikana puolustaja pelasi helsinkiläisten riveissä yhteensä 146 runkosarjaottelua ja 17 playoffs-ottelua tehopistein 13+17=30. Melart voitti HIFK:n kanssa Suomen mestaruuden keväällä 2011.

Edellisestä yhdeksästä kaudesta Melart on viettänyt kuusi Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä edustaen kolmea eri seuraa. Kuuden kauden aikana Melart pelasi SHL:ssä yhteensä 263 runkosarjaottelua ja 42 playoffs-ottelua tehopistein 45+51=96. Puolustaja voitti SHL:n mestaruuden Växjö Lakersin riveissä keväällä 2021. Viime kaudella Melart edusti Saksan DEL-liigassa Adler Mannheimia 23 runkosarjaottelussa tehopistein 2+13=15 ja kolmessa playoffs-ottelussa saalistaen yhden syöttöpisteen. Lisäksi puolustaja omaa ulkomailta 31 AHL-ottelun ja 48 KHL-ottelun kokemuksen. Melart on pelannut Suomen A-maajoukkueessa yhteensä 42 maaottelua ja vyöllä ovat yhdet MM-kisat keväältä 2013.

Pelillisesti homma toimi Saksassa, mutta muuten kaikki ei mennyt ihan putkeen. Sain kesken kauden Ruotsista tarjouksia, mutta sitten tuli joulukuinen loukkaantuminen. Lopulta päätimme perheen kanssa lentää takaisin Suomeen. Heti koneen laskeuduttua laitoin tekstiviestin Tobias Salmelaiselle ja kysyin lähtisikö hän kanssani lounaalle.

Lounaalla huomasimme, että ajatus mahdollisesta yhteistyöstä oli hyvin samanlainen molemmilla. Minulla on aina ollut ajatuksena, että haluan pelata HIFK:ssa vielä ennen kuin peliurani päättyy. Koen, että on parempi tulla ennemmin kuin myöhemmin. En halua tulla tänne vain jäähdyttelemään. Kun kotona kerroin saamastani sopimustarjouksesta HIFK:hon, vaimo kysyi, olenko onnellinen. olen ihan helvetin onnellinen tästä diilistä, sanoo Melart.

– On erittäin hienoa saada Ilari kotiin. Meillä on ollut keskusteluyhteys auki jo monta vuotta, ja nyt ajankohdatkin täsmäsivät. Saamme ison palasen niin pukukoppiin kuin kaukaloonkin, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

HIFK julkaisi myös kaksi muuta sopimustaan maalivahti Roope Taposen ja puolustaja Einari Luhangan kanssa. 21-vuotias Taponen teki viime kaudella Liiga-debyyttinsä pelattuaan kymmenen Liiga-ottelua HIFK:n ja Ilveksen riveissä. Pääosin maalivahti kuitenkin torjui kiekkoja Mestiksessä Kiekko-Espoon maalilla. Mestiksessä hän pelasi viime kaudella yhteensä 25 ottelua torjuntaprosentilla 93,0%. Taponen valittiin kauden päätteeksi sarjan kakkostähdistöön.

22-vuotias Luhanka on puolestaan HIFK:n oma kasvatti, joka on pelannut kaksi edelliskautta Mestiksessä Imatran Ketterän joukkueessa. Luhangan viime kausi päättyi mestaruusjuhliin Ketterän kanssa. Päättyneellä kaudella puolustaja iski 42 runkosarjaotteluun tehopisteet 6+14=20 ja 12 playoffs-otteluun tehopisteet 3+4. Luhanka teki niin ikään Liiga-debyyttinsä viime kaudella pelattuaan kaksi ottelua lainalla HIFK:ssa. Taposen tuore sopimus on 1+1-vuotinen, kun taas Luhankan on kaksivuotinen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä