Emil Johansson jatkaa Sportin puolustuksessa myös tulevalla kaudella

10.5.2022
Emil Johansson jatkaa Sportin puolustuksessa myös tulevalla kaudella

Emil Johansson jatkaa kotkapaidassa. (Kuva: Pasi Suokko)

Vaasan Sport on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Emil Johanssonin kanssa.

26-vuotias Emil Johansson saapui viime syksyllä Sportiin ruotsalaisseura HV-71:stä. Ensimmäisellä Liiga-kaudellaan puolustaja iski 58 otteluun tehopisteet 6+19=25. Johansson oli näillä lukemilla joukkueensa sisäisessä pistepörssissä kolmas ja joukkueensa puolustajista toiseksi tehokkain. Peliaikaa puolustaja kellotti joukkueessaan toiseksi eniten 23:18 minuuttia per ottelu. Johanssonin teholukema runkosarjasta +4 oli joukkueensa paras. Johansson omaa uraltaan 230 SHL-ottelun, 124 AHL-ottelun ja 15 A-maaottelun kokemuksen. Ruotsalaispuolustajan sopimus Sportiin on yksivuotinen.

- Hienoa saada Emil jatkamaan Vaasassa. Hän oli meidän luottopuolustajamme koko viime kauden ollen plusmiinustilastossa (+4) joukkueen paras. Vahva luistelija, joka on molempiin suuntiin hyvä. Emil puolusti hyvin pystyen myös hyökkäyspäässä tekemään tulosta. Huomion arvoista on se, että miehen 25 tehopisteestä lähes kaikki syntyivät 5-5 pelissä. Lisäksi Johansson kantoi isoa vastuuta alivoimapelaamisessamme. Todella iso palanen ensi kauden joukkuetta, sanoo Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä