Ruotsalaismaalivahti Niklas Rubin saapuu Porin Ässiin yksivuotisella sopimuksella

4.5.2022
Ruotsalaismaalivahti Niklas Rubin saapuu Porin Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Ässien maalivahtiosasto vahvistuu ruotsalaismaalivahdilla. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Porin Ässät on solminut yksivuotisen sopimuksen ruotsalaisen maalivahdin Niklas Rubinin kanssa. Maalivahti saapuu Poriin SHL-seura Frölundasta.

26-vuotias maalivahti Niklas Rubin on pelannut neljä edelliskautta SHL:ssä, joista kolme edellistä hän on edustanut Frölundaa. Päättyneellä kaudella Rubin pelasi joukkueensa maalilla 23 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 89,1% ja yhden playoffs-ottelun torjuntaprosentilla 85,0%. Neljän kauden aikana ruotsalainen on pelannut SHL:ssä yhteensä 93 runkosarjaottelua ja neljä playoffs-ottelua. Rubin voitti Frölundassa Champions Hockey Leaguen mestaruuden keväällä 2020. Ruotsin A-maajoukkueessa maalivahti on pelannut kolme ottelua kaudella 2020-21. Porin Ässät on maalivahdille ensimmäinen seura Ruotsin ulkopuolella. Rubinin tuore sopimus Ässien kanssa on yksivuotinen.

- Meillä oli perusteelliset keskustelut Niklaksen ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa kauden aikana ja tuntui, että siitä keskustelusta Niklas ja Jaakko löysivät heti yhteistyön hedelmän. Lisäksi Kari Takko kävi tapaamassa pelaajaa erikseen ja saimme Frölundasta hyvää palautetta Niklaksesta ihmisenä sekä pelaajana. Uskomme, että saimme huipputyypin Ässiin, seuran kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

- Ruotsin pääsarjassa on korkea vaatimustaso maalivahtipelille pelaajien taitotason ja joukkueiden aktiivisen pelitavan vuoksi. Niklaksen pelaaminen perustuu hyvään pelinlukuun sekä tekniseen osaamiseen ja hän on halukas ottamaan seuraavan askeleen joukkueen vastuunkantajana, Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä