Eetu Liukas ja Jiri Pärssinen siirtyvät HPK:hon - Philippe Cornet jatkaa uraansa muualla

4.5.2022
Eetu Liukas ja Jiri Pärssinen siirtyvät HPK:hon - Philippe Cornet jatkaa uraansa muualla

Tuore hopeamitalisti Eetu Liukas edustaa ensi kaudesta lähtien HPK:ta. (Kuva: Teemu Saarinen)

HPK on solminut kaksivuotiset sopimukset Eetu Liukkaan ja Jiri Pärssisen kanssa. Philippe Cornetin sopimuksen toinen vuosi on purettu yhteisymmärryksessä.

19-vuotias Eetu Liukas siirtyy ensi kaudeksi HPK:hon TPS:n riveistä. Tuoreelle hopeamitalistille päättynyt kausi oli toinen kokonainen Liigassa. Runkosarjassa hyökkääjä iski 48 otteluun tehopisteet 8+4=12 ja 17 playoffs-otteluun hän onnistui maalinteossa neljä kertaa. Liukas on kolmen kauden aikana pelannut Liigassa yhteensä 70 ottelua. Liukas voitti TPS:n kanssa hopeaa myös keväällä 2021. TPS-kasvatti varattiin NHL:ään kesällä 2021 New York Islandersin toimesta viidennellä kierroksella numerolla 157. Liukkaan sopimus HPK:n kanssa on kaksivuotinen.

Olemme todella tyytyväisiä, että Eetu saapuu meille, sillä näemme kovan potentiaalin hänen urakehityksessä. Hän otti viime kauden aikana isoja steppejä ja on pelaajatyyppinä sellainen pelaaja, jonka joukkueemme tarvitsi. Eetu on vahva, hyvä kamppailemaan ja omaa hyvän laukauksen. Kahden vuoden sopimuksen aikana odotamme Eetulta kehitystä myös pisteiden valossa, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola sanoo.

19-vuotias puolustaja Jiri Pärssinen saapuu niin ikään HPK:n riveihin kaksivuotisella sopimuksella. Pärssinen on pelannut kaksi edelliskautta Tapparan alle 20-vuotiaiden joukkueessa. Päättyneellä kaudella puolustaja iski 37 otteluun kovat tehopisteet 13+15=28. Pärssinen voitti alle 20-vuotiaiden sarjassa puolustajien maalipörssin ja hänet valittiin sekä sarjan parhaaksi pelaajaksi että osaksi tähdistökentällistä. Pärssinen ei ole vielä tehnyt debyyttiään Liigassa, mutta on edustanut Suomen nuorisomaajoukkuetta toistaiseksi jokaisessa ikäluokassa. Puolustajan sopimus HPK:n kanssa on kaksivuotinen.

– Jiri on todella lahjakas kiekollinen puolustaja, joka auttaa joukkuetta kokonaisvaltaisella pelaamisellaan. Jiri on iso, taitava ja hyvä luistelemaan ja nämä ominaisuudet antavat edellytykset rauhassa kehittyä ja valmistua hyväksi Liiga-pakiksi HPK:lle, Toivola kertoo.

Lisäksi HPK julkisti, että kandalaishyökkääjä Philippe Cornet ei jatka ensi kaudella joukkueen riveissä. Cornetin sopimuksen toinen vuosi on purettu seuran sisällä yhteisymmärryksessä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä