Sebastian Repo ja Artem Zagidulin jatkosopimuksiin Lukon kanssa

3.5.2022
Sebastian Repo ja Artem Zagidulin jatkosopimuksiin Lukon kanssa

Sebastian Repo ja Artem Zagidulin edustavat Lukkoa myös tulevalla kaudella. (Kuva: Elmeri Elo)

Lukko on solminut yksivuotiset jatkosopimukset Sebastian Revon ja Artem Zagidulinin kanssa. Molemmat olivat viime kaudella tärkeä osa raumalaisten joukkuetta.

Rauman Lukko on solminut yksivuotiset jatkosopimukset Sebastian Revon ja Artem Zagidulinin kanssa. Molempien sopimuksissa olleet ulkomaanoptiot estivät jatkosopimusten julkaisun ennen toukokuun alkua.

25-vuotiaalle Sebastian Revolle tuleva kausi Lukossa on jo neljäs peräkkäinen. Repo kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta iski silti 40 runkosarjaotteluun komeat 21 maalia ja 30 tehopistettä. Playoffseissa seitsemään otteluun miehen lavasta syntyi tehopisteet 1+1. Repo saapui Lukkoon AHL:stä joulukuussa 2019 ja siitä lähtien hyökkääjä on pelannut seurassa yhteensä 132 runkosarjaottelua tehopistein 49+44=93 sekä 17 playoffs-ottelua tehopistein 3+5=8. Repo voitti Lukon kanssa Suomen mestaruuden keväällä 2021.

- Tosi hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Tänne oli kiva ja helppo tulla takaisin: tuttu organisaatio ja huipputyyppejä ympärillä. Raumasta on tullut itselleni koti ja kyllä se painoi vaakakupissa, Repo myöntää tuttu hymynkare huulillaan.

- Oli selvää, että tässä maailmantilanteessa ajatus KHL:stä ei tuntunut hyvältä. Tulevaisuus näyttää, mikä tulee olemaan lähivuosina tilanne kansainvälisessä jääkiekossa ylipäätään. Isompiin kaukaloihin on tietysti yhä iso palo ja nuoriahan tässä vielä ollaan.

Venäläismaalivahti Artem Zagidulin saapui Lukkoon kesken kauden viime marraskuussa. Zagidulin nappasi heti joukkueessa ykkösmaalivahdin paikan ja pelasi runkosarjassa yhteensä 24 ottelua torjuntaprosentilla 90,0%. Playoffseissa maalivahti pelasi joukkueensa otteluista viisi torjuntaprosentilla 90,5%. Ennen Suomeen saapumista Zagidulin torjui kiekkoja KHL-seura Metallurg Magnitogorskissa sekä AHL-seura Stockton Heatissa. 26-vuotias maalivahti on pelannut urallaan yhden NHL-ottelun Calgary Flamesissa kaudella 2020-21.

- Täällä minulla on mahdollisuus kehittyä urallani ja siihen Lukko tarjoaa hyvät puitteet. Viime kausi oli vaikea, mutta mielenkiintoinen ja hyvin erilainen kuin yksikään aiempi urallani. Opin paljon uusia asioita ja oli sääli, kun kausi päättyi liian aikaisin. Olen todella tyytyväinen, kun saan pelata täällä ensi kaudellakin, Artem Zagidulin sanoo.

- Artem harjoittelee koko kesän meidän kanssamme ja isona tavoitteena on saada hänen fysiikkansa kovemmalle tasolle. Mikael Vuorio saa treenata hänen kanssaan jäällä kesän aikana ja oikeasti valmistaa häntä ensi kauteen. Uskomme, että Zagidulin pystyy olemaan ensi kaudella jopa mennyttä kautta parempi ja silloin puhutaan kyllä huippuluokan maalivahtipelistä, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt toteaa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä