Ilves julkaisi peräti seitsemän uutta pelaajasopimusta - Muun muassa Peetro Seppälä ja Aku Räty edustavat jatkossa tamperelaisjoukkuetta

3.5.2022
Ilves julkaisi peräti seitsemän uutta pelaajasopimusta - Muun muassa Peetro Seppälä ja Aku Räty edustavat jatkossa tamperelaisjoukkuetta

Ilveksen tulevan kauden joukkue sai maanantaina seitsemän uutta nimeä. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilves on julkaissut peräti seitsemän uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Liigasta seuraan saapuvat Peetro Seppälä, Aku Räty, Tommi Tikka, Miro Ruokonen ja Otto Latavala.

Ilvekseen saapuu ensi kaudeksi peräti kolme pelaajaa HPK:sta. Puolustaja Otto Latvala ja hyökkääjä Miro Ruokonen saapuvat seuraan 2+1-vuotisella sopimuksella ja hyökkääjä Tommi Tikka 1+1-vuotisella sopimuksella. 22-vuotiaalle Latvalalle kulunut kausi oli kolmas kokonainen Liigassa. Puolustaja iski viime kaudella 56 runkosarjaotteluun ja kahteen playoffs-otteluun oman piste-ennätyksensä 4+5=9. Miro Ruokoselle tuleva kausi on kahdeksas Liigassa. 26-vuotias hyökkääjä on edustanut Liigassa aiemmin pelkästään HPK:ta 307 runkosarjaottelussa ja 20 playoffs-ottelussa. Ruokonen iski viime kaudella 56 otteluun oman piste-ennätyksensä 7+13=20. Tommi Tikka on puolestaan pelannut kolme edelliskautta HPK:ta kuuluen kahtena edelliskautena joukkueensa kapteenistoon. Tikka on edustanut Liigassa aiemmin HPK:n lisäksi Vaasan Sportia kausilla 2015-19. Tikka on pelannut urallaan Liigassa yhteensä 349 ottelua tehopistein 45+90=135. Viime kaudella hän sivusi Liigassa yhden kauden piste-ennätystään tehopistein 7+19=26.

– Tommi Tikka on Ilvekselle tärkeä hankinta, joka tuo joukkueeseemme fyysisyyttä ja tarjoaa lisää mahdollisuuksia erikoistilanteisiin. Tommi on vahva maalinedustapelaaja ylivoimalla ja myös erinomainen alivoimapelaaja. Todella monipuolisena hyökkääjänä hän pystyy pelaamaan monessa eri roolissa ja sopii pelityyliltään erinomaisesti pudotuspeleihin, joissa hänen ominaisuutensa korostuvat entisestään, toteaa Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Muut Liigasta saapuvat pelaajat ovat puolustaja Peetro Seppälä ja hyökkääjä Aku Räty. Seppälä saapuu KooKoosta seuraan kaksivuotisella sopimuksella ja Räty Kärpistä niin ikään kaksivuotisella sopimuksella. 21-vuotias Seppälä teki viime kaudella lopullisen läpimurtonsa Liigassa iskemällä oman piste-ennätyksensä uusiksi 57 ottelussa tehopistein 8+21=29. Semifinaaleihin saakka yltäneen KooKoon riveissä puolustaja iski 15 playoffs-otteluun tehopisteet 0+8. Sekä runkosarjassa että playoffseissa Seppälä oli joukkueensa tehokkain puolustaja. Seppälä on KooKoon kasvatti ja hän on pelannut uransa kaikki 174 ottelua kasvattajaseuransa riveissä. 20-vuotiaalle Aku Rädylle kulunut kausi oli kolmas Liigassa. Räty on Kärppien kasvatti ja hän on pelannut urallaan kaikki 124 Liiga-ottelua oululaisten riveissä. Hyökkääjä teki niin ikään läpimurtonsa Liiga-kentille viime kaudella lyömällä piste-ennätyksensä 56 ottelussa uusiin lukemiin 11+11=22. Seitsemässä playoffs-ottelussa Ilvestä vastaan Räty iski tehopisteet 1+1.

Peetro Seppälä on Liigan mittapuulla huippupuolustaja, joka on jo pelannut A-maajoukkueessakin. Hän on tärkeä osa ensi kauden joukkuettamme. Peetro on isokokoinen, monipuolinen ja laadukas puolustaja, joka pystyy kuitenkin kehittymään vielä paljon tulevina vuosina. Kokemuksen ja voiman karttumisen myötä hänen pelaamisessaan tulee näkymään vielä uusia hienoja elementtejä, näkee urheilujohtaja Koskela.


Nuorta energiaa maalivahtiosastolle ja hyökkäykseen

Lisäksi Ilveksen haaviin tarttuivat 20-vuotias tshekkiläismaalivahti Jakub Malek sekä vasta 18-vuotias hyökkääjä Samu Bau. Malek on New Jersey Devilsin NHL-varaus kesältä 2021 ja hän saapuu Tampereelle 2+1-vuotisella sopimuksella. Malek on pelannut koko uransa tshekeissä ja viime kaudella hän torjui kiekkoja kotimaansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VJK Vsetinissä yhteensä 31 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 93,2% sekä 13 playoffs-ottelussa torjuntaprosentilla 93,3%. VJK Vsetin voitti keväällä hopeaa maalivahtinsa johdolla. Malek edusti vuoden vaihteessa kotimaataan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jotka keskeytyivät koronavirustapausten vuoksi.

– Jakub Malek on erittäin lahjakas, isokokoinen ja ikäisekseen kokenut torjuja, joka on jo pelannut miesten sarjoissa ja omaa kaikki työkalut kehittyä huippuluokan maalivahdiksi. Hän vahvistaa entuudestaankin vahvaa maalivahtiosastoamme, jonka merkitys on menestymisen kannalta erittäin tärkeä. Pitkän sopimuksen tarkoituksena on, että Jakub kehittyy Ilveksessä ajan myötä vastuunkantajaksi, sanoo Koskela.

Samu Bau puolestaan siirtyy Ilvekseen HIFK:n alle 20-vuotiaiden joukkueesta. Bau edusti vastikään Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, jotka päättyivät joukkueen osalta vappuna pronssijuhliin. Nuorukaisella on vielä Liiga-debyytti tekemättä ja hän pelasi viime kaudella HIFK:n alle 20-vuotiaiden joukkueessa 36 ottelua tehopistein 10+8=18. Baun tuore sopimus Ilveksen kanssa on 2+1-vuotinen.

– Samu Bau on isokokoinen ja hyvin luisteleva nuorten maajoukkuehyökkääjä. Hän on tulevaisuuden pelaaja, joka tarvitsee vielä lisää fysiikkaa, mutta omaa potentiaalin hyväksi kahden suunnan pelaajaksi. Monivuotinen sopimus antaa mahdollisuuden pelaajan pitkäjänteiseen kehittämiseen kohti Liiga-joukkuettamme ja seuraavaa tasoa, kommentoi urheilujohtaja Koskela.


---
Julkaisija: Henri Niemelä