Juhamatti Aaltonen jatkaa uraansa Mikkelin Jukureissa

2.5.2022
Juhamatti Aaltonen jatkaa uraansa Mikkelin Jukureissa

Juhamatti Aaltosen siirtyy ensi kaudeksi Mikkelin Jukureihin. (Kuva: Teemu Saarinen)

Mikkelin Jukurit on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Juhamatti Aaltosen kanssa. Kokenut ja meritoitunut hyökkääjä on edustanut kaksi edelliskautta Oulun Kärppiä.

Juhamatti Aaltonen siirtyy Oulun Kärpistä Mikkelin Jukureihin yksivuotisella sopimuksella. Aaltonen on pelannut kaksi edellistä kautta Kärpissä ja viime kaudella hän iski 58 runkosarjaotteluun tehopisteet 14+21=35 sekä seitsemään playoffs-otteluun tehopisteet 1+2. Hyökkääjä on mittavalla urallaan pelannut Liigassa yhteensä 521 runkosarjaottelua tehopistein 151+201=352 ja 96 playoffs-ottelua tehopistein 19+34=53. Kärppien lisäksi Aaltonen on edustanut Liigassa aiemmin Lahden Pelicansia ja Helsingin IFK:ta. Aaltonen on urallaan voittanut Kärpissä kolme Suomen mestaruutta (2007, 2008, 2014), yhden SM-hopean (2009) ja yhden SM-pronssin (2006). Aaltonen iski oman uransa ennätyspisteet 28+21=49 Pelicansissa kaudella 2009-2010. Silloin hän voitti runkosarjassa 28 maalilla Liigan maalipörssin.

Ulkomailla Aaltonen on pelannut kaudet 2010-13 ja 2017-19. Hyökkääjällä on 201 ottelun kokemus KHL:stä ja 112 ottelun kokemus SHL:stä. Suomen A-maajoukkueessa Aaltonen voitti MM-kultaa keväällä 2011 ja olympiapronssia vuonna 2014. Yhteensä hän on edustanut Suomea viisissä MM-kisoissa ja yhdissä olympialaisissa.

36-vuotias Aaltonen tuo omien sanojensa mukaan Jukurien joukkueeseen ennen kaikkea voittamisen kulttuuria:

- Olen päässyt pelaamaan urallani paljon kovia pelejä ja yleensä olen keväällä parhaimmillani. Minulla on halu ratkaista otteluita, ja pystyn olemaan parhaimmillani, mitä enemmän pelissä on panoksia. Sen myötä tuon kokemusta nimenomaan isoihin peleihin.

- Mitä olen Olli Jokisen ja Mikko Hakkaraisen kanssa jutellut, minulle on tarjolla Jukureissa iso rooli, joten tarjous oli todella houkutteleva. Mikkelissä on hyvä meininki päällä ja halua kasvaa isommaksi seuraksi. Jos haluaa huippuorganisaatioksi, pitää pystyä parantamaan jatkuvasti ja saada uskottavuutta. Sitä tulee, kun pelaa hyvän kauden. Se on meille hyvä haaste.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo Jukurien tiedotteessa, että neuvottelut Aaltosen kanssa aloitettiin jo yli vuosi sitten.

- Häntä voi kuvailla mailataituriksi, joka on voittanut urallaan paljon, mutta se ei ole suinkaan himmentänyt pelinälkää. On erittäin hienoa saada tuollainen persoona ja pelimies Mikkeliin, Hakkarainen sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä