HIFK julkaisi kolme jatkosopimusta - Dyk, Palola ja Lyytinen jatkavat HIFK:ssa

2.5.2022
HIFK julkaisi kolme jatkosopimusta - Dyk, Palola ja Lyytinen jatkavat HIFK:ssa

HIFK julkaisi maanantaina kolme uutta jatkosopimusta. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK on julkaissut kolme jatkosopimusta Sebastian Dykin, Olli Palolan ja Joonas Lyytisen kanssa. Dyk jatkaa seurassa seuraavat kaksi kautta ja Palolan sekä Lyytisen sopimukset ovat yksivuotisia.

29-vuotiaalle Sebastian Dykille tuleva kausi on jo neljäs peräkkäinen HIFK:ssa. Viime kaudella Dyk pelasi runkosarjassa 53 ottelua ja playoffseissa yhden ottelun tehopistein 14+14=28. Kolmen kauden aikana ruotsalainen on pelannut HIFK:ssa yhteensä 155 runkosarjaottelua tehopistein 46+53=99 ja yhdeksän playoffs-ottelua tehopistein 3+6. Dykin tuore sopimus HIFK:n kanssa on kaksivuotinen.

– Sebastian on HIFK:laistunut ruotsalainen ja tärkeä palanen jatkuvuutta. Hän tekee paljon töitä kaukalon molemmissa päissä jonka lisäksi hänellä on kaikki valmiudet tehdä 20 maalia tässä sarjassa, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

34-vuotias Olli Palola teki viime syksynä paluun Liigaan HIFK:n paidassa. Palola teki viime kaudella 37 runkosarjaotteluun tehopisteet 14+12=26 ja seitsemään playoffs-otteluun tehopisteet 1+3. Hyökkääjä on pelannut urallaan Liigassa kymmenen kauden aikana yhteensä 343 runkosarjaottelua tehopistein 84+68=152 ja 75 playoffs-ottelua tehopistein 21+16=37. Palola on voittanut urallaan SM-hopeaa kolme kertaa (2013, 2014, 2015) ja Liigan maalipörssin kahdesti (2013-14 ja 2014-15). Palolan sopimus HIFK:n kanssa kattaa kauden 2022-23.

Todella tärkeä jatkosopimus meille. Olli oli joukkueen paras maalintekijä ennen loukkaantumistaan. Kyseessä on esimerkillinen johtava pelaaja, joukkuepelaaja ja urheilija.

27-vuotiaan Joonas Lyytisen viime kausi oli erittäin vaikea loukkaantumisten takia. Lyytinen pääsi neljännellä HIFK-kaudellaan pelaamaan vain 19 runkosarjaottelua saalistaen näissä yhden syöttöpisteen. Kaudella 2020-21 Lyytinen pelasi joukkueessa 34 ottelua saalistaen näissä komeat tehopisteet 12+10=22. Neljän HIFK-kauden aikana puolustaja on pelannut Liigassa yhteensä 126 ottelua tehopistein 15+38=53. Lyytisen sopimus HIFK:n kanssa on yksivuotinen.

Joonaksen kausi oli loukkaantumisineen todella rikkonainen. Uskomme kuitenkin, että ensi kaudella tulemme näkemään parasta Lyytistä hänen HIFK-aikanaan, päättää Salmelainen.

HIFK:lla on uusien kiinnitysten myötä julkistettuja sopimuksia ensi kaudelle yhteensä 17.


---
Julkaisija: Henri Niemelä