Miikka Pitkänen vahvistaa Jukurien hyökkäystä kahden vuoden sopimuksella

29.4.2022
Miikka Pitkänen vahvistaa Jukurien hyökkäystä kahden vuoden sopimuksella

Miikka Pitkänen edustaa ensi kaudesta lähtien Mikkelin Jukureita. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Mikkelin Jukurit on solminut kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Miikka Pitkäsen kanssa. Pitkänen on edustanut kolme edelliskautta KalPaa.

26-vuotias Miikka Pitkänen siirtyy ensi kaudeksi KalPasta Mikkelin Jukureihin kaksivuotisella sopimuksella. Pitkänen on KalPan kasvatti ja hän on edustanut kasvattajaseuraansa kolme edelliskautta. Viime kaudella hyökkääjä iski 47 otteluun tehopisteet 12+18=30. Pitkäselle tuleva kausi on Liigassa jo kymmenes. Urallaan hän on edustanut Liigassa KalPaa seitsemän kauden ajan ja KooKoota kahden kauden ajan vuosina 2017-19. Otteluita hän on pelannut Liigassa yhteensä 349 tehopistein 70+109=179. Parhaalla kaudellaan 2018-19 KooKoossa hyökkääjä iski 60 runkosarjaotteluun tehopisteet 16+32=48. Pitkänen on voittanut KalPan kanssa SM-hopeaa keväällä 2017.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kuvailee seuran tiedotteessa Pitkästä monipuoliseksi hyökkääjäksi, joka tuo taitoa erityisesti ylivoimapeliin. Pitkäselle on ensi kaudeksi kaavailtu lähtökohtaisesti sentterin roolia.

- Miikka on yksi Liigan taitavimmista ja ratkaisuvoimaisimmista pelaajista, joten on hienoa päästä hänen kanssaan kaksivuotiseen sopimukseen. Uskomme, että hän pystyy ottamaan juuri Jukureissa seuraavat stepit omalla urallaan.

- Haluan päästä takaisin samalle tasolle kuin mitä olin KooKoon vuosina. Keskushyökkääjänä saan pelata vahvuuksillani. Omat vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä, ja ne näkyvät tehoina ja tietynlaisena oveluutena. Pyrin tekemään myös ketjukavereista aina parempia. Tavoitteenani on löytää tasaisuus. Viime kausina on ollut hyviä ja vaikeampia hetkiä. Nyt haluan olla jokaisessa pelissä paras mahdollinen versio itsestäni, Pitkänen kertoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä