Iikka Kangasniemi jatkaa ensi kaudella Pelicansissa - Uutena vahvistuksena joukkueen hyökkäykseen saapuu Joni Ikonen

29.4.2022
Iikka Kangasniemi jatkaa ensi kaudella Pelicansissa - Uutena vahvistuksena joukkueen hyökkäykseen saapuu Joni Ikonen

Iikka Kangasniemelle viime kausi oli hänen uransa tehokkain. (Kuva: Teemu Saarinen)

Pelicans on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Iikka Kangasniemen kanssa. Uutena vahvistuksena lahtelaisseuran hyökkäykseen saapuu Joni Ikonen.

27-vuotias Iikka Kangasniemi jatkaa ensi kaudella Lahden Pelicansissa vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Kangasniemi oli viime kaudella runkosarjassa joukkueensa toiseksi paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies. 51 runkosarjaotteluun hyökkääjä iski viime kaudella ennätyspisteensä 18+24=42 ja playoffseihin kolmeen otteluun tehopisteet 2+1. Tuleva kausi on Kangasniemelle Pelicansissa kolmas peräkkäinen ja yhteensä viides. Seitsemän Liiga-kauden aikana hän on edustanut Pelicansin lisäksi HIFK:ta ja Espoon Bluesia yhteensä 304 runkosarjaottelussa ja 27 playoffs-ottelussa tehopistein 96+139=235.

- Iikka on todistanut olevansa yksi Liigan taitavimpia ja tehokkaimpia pelaajia. Tämä on meidän joukkueellemme ja koko organisaatiolle luottamuksen osoitus, että hän haluaa jatkaa täällä kolmatta vuotta putkeen. Ike on löytänyt kodin Pelicansin pukuhuoneesta ja ensi kaudella hän haluaa ottaa jälleen seuraavan askeleen, päävalmentaja Tommi Niemelä kertoo.

- Erittäin hyvillä mielin jatkan Lahdessa. Viimeiset kaksi vuotta täällä ovat olleet todella antoisia ja niiden aikana olen kehittynyt sekä pelaajana että ihmisenä. Menestyminen joukkueena on seuraava selkeä tavoite, mitä kohti mennään, Kangasniemi kommentoi.

Pelicansin hyökkäystä saapuu puolestaan vahvistamaan Joni Ikonen. Ikonen oli päättyneellä kaudella osa Ilveksen pronssia voittanutta joukkuetta. Ikoselle päättynyt kausi oli yhteensä viides Liigassa. Aiemmin Ilveksen lisäksi KalPaa edustanut Ikonen teki viime kaudella 56 runkosarjaotteluun oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä 9+19=28. Playoffseissa hyökkääjä saalisti 11 otteluun tehopisteet 1+1. Ikonen saapui Ruotsista Liigaan kaudella 2017-18 ja viiden kauden aikana hän on pelannut yhteensä 144 ottelua tehopistein 20+37=57. Ikonen on tuoreen pronssin lisäksi voittanut urallaan CHL-mestaruuden Frölundassa ja alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa Suomen maajoukkueessa. Hyökkääjän tuore sopimus Pelicansin kanssa on yksivuotinen.

- Ikonen on yksi oman ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista, jonka isoa läpimurtoa ovat jarruttaneet loukkaantumiset. Hän on johtava persoona kopissa, jolla on kauhea voitonhimo ja -tahto. Hän on todella maaliahne ja viekas pelaaja, joka pystyy olemaan iso ylivoimauhka, Niemelä kuvailee uutta suojattiaan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä