Lauri Marjamäki jatkaa Kärppien päävalmentajana - Joonas Kemppainen ja Peter Tiivola liittyvät joukkueen hyökkäykseen

28.4.2022
Lauri Marjamäki jatkaa Kärppien päävalmentajana - Joonas Kemppainen ja Peter Tiivola liittyvät joukkueen hyökkäykseen

Lauri Marjamäki valmentaa Kärppiä seuraavat kaksi kautta. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät on solminut kahden vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentaja Lauri Marjamäen kanssa. Samalla joukkueen hyökkäystä saapuvat vahvistamaan Joonas Kemppainen ja Peter Tiivola.

Lauri Marjamäki kiinnitettiin Kärppien päävalmentajaksi helmikuussa kesken kauden ja hän jatkaa joukkueen käskijänä myös seuraavat kaksi vuotta. Kärppiä Marjamäki on valmentanut entuudestaan kausilla 2013-16. Hänen alaisuudessaan Kärpät voitti Suomen mestaruuden keväällä 2014 ja 2015. Keväällä 2016 Kärpät ylsi CHL:n finaaliin ja saavutti SM-pronssia. Ennen Kärppiin saapumista Marjamäki toimi päävalmentajana Helsingin Jokerereissa kaudet 2018-22 ja Suomen A-maajoukkueessa kaudet 2016-18.

- Olen ylpeä saadessani palata seuraan päävalmentajaksi kuuden vuoden tauon jälkeen. Kärpät on minulle tärkeä seura. Teen kaikkeni, että välittäminen ja intohimo näkyvät meistä joka päivä. Haluan omalta osaltani auttaa Kärpät takaisin sinne mihin se kuuluu, Marjamäki sanoo.

Lisäksi Kärppien hyökkäys vahvistuu ensi kaudeksi kahdella meritoituneella hyökkääjällä Joonas Kemppaisella ja Peter Tiivolalla. 34-vuotias Kemppainen palaa Kärppiin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Kemppainen pelasi Oulussa 2014-15, jolloin kausi päättyi joukkueen osalta Suomen mestaruuteen. Kyseisellä kaudella hyökkääjä iski runkosarjaan 32 tehopistettä ja voitti playoffsien pistepörssin hurjalla 24 tehopisteen saaliilla. Kärpistä Kemppainen siirtyi NHL:ään Boston Bruinsin organisaatioon ja kuusi edelliskautta hän on viettänyt KHL:ssä Pietarin SKA:n, Salavat Ufan ja Sibirin riveissä. Suomen A-maajoukkueessa hyökkääjä on pelannut kahdet MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Kemppaisen tuore sopimus Kärppien kanssa on yksivuotinen-

- Kauden loppumisen jälkeen olen yrittänyt sulatella tuota, miten kaikki meni ja pohtinut rauhassa ajan kanssa, mitä ensi kaudelta haluan. Lopulta Kärpät nousi ykkösvaihtoehdoksi. Täällä on paljon tuttuja. Seuralla on nyt pari huonompaa kautta takana, ja halu palata takaisin kärkeen on kova. Se oli varmasti yksi isoimmista syistä, miksi valitsin Kärpät, avaa Kemppainen päätöksensä taustoja Kärppien tiedotteessa.

28-vuotias Peter Tiivola palaa Liigaan Kärpissä yhden vuoden tauon jälkeen. Tiivola pelasi viime kaudella Dinamo Riian KHL-joukkueessa 32 ottelua tehopistein 4+3=7. Tiivola pelasi Liigassa edellisen kerran Porin Ässissä kaudet 2018-21. Kaudella 2019-20 hyökkääjä iski runkosarjaan oman piste-ennätyksensä 9+22=31. Ässien lisäksi Tiivola on edustanut Liigassa aikaisemmin Rauman Lukkoa ja Espoon Bluesia. Kahdeksan kauden aikana hyökkääjä on pelannut Liigassa yhteensä 385 runkosarjaottelua ja 11 playoffs-ottelua tehopistein 60+109=169. Tiivola oli Suomen A-maajoukkueen mukana voittamassa MM-hopeaa viime keväänä. Tiivolan tuore sopimus Kärppien kanssa on kaksivuotinen.

- Peter teki viimeisimmällä kaudellaan Liigassa hyvää tulosta ja ansaitsi sitä kautta paikkansa KHL:ssä. Hän on EHT-tason pelaaja, joka on osoittanut olevansa lähellä varsinaista kisapaikkaa, joka tuleekin varmasti olemaan seuraava steppi Peterin uralla. Äärimmäisen hienoa, että saatiin hänet meille! kuvailee Kärppien urheilujohtaja Harri Aho.

Kärpät ilmoitti lisäksi neljästä uudesta jatkosopimuksesta. Puolustaja Jaakko Niskala sekä hyökkääjät Petter Emanuelsson, Arttu Hyry ja Ville Heikkala jatkavat Kärpissä myös ensi kaudella. Niskalan ja Emanuelssonin sopimukset ovat yksivuotiset, Heikkalan kaksivuotinen ja Hyryn kolmivuotinen. Emanuelsson oli runkosarjassa Kärppien neljänneksi tehokkain pelaaja tehopistein 19+15=34.


---
Julkaisija: Henri Niemelä