Anton Levtchille uran ensimmäinen Suomen mestaruus: "Ei voisi paljon paremmalta tuntua"

28.4.2022
Anton Levtchille uran ensimmäinen Suomen mestaruus: "Ei voisi paljon paremmalta tuntua"

Anton Levtchi (kesk.) juhlii uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. (Kuva: Jooel Hilden)

Tappara jyräsi Suomen mestaruuteen, kun TPS kaatui finaalisarjassa otteluvoitoin 4–1. Runkosarjan pistepörssin voittanut ja playoffseissa joukkueensa tehokkaimpiin pelaajiin lukeutunut Anton Levtchi nautti uransa ensimmäisestä Suomen mestaruudesta.

Tappara on Suomen mestari kaudella 2021–22, kun TPS taipui finaaleissa otteluvoitoin 4–1. Tällä kaudella runkosarjan maali- ja pistepörssin voittanut Anton Levtchi oli juhlatuulella, kun mestaruus oli ratkennut.

– Sanotaanko näin, että ei voisi paljon paremmalta tuntua. Jos viime vuonna meni päin persettä, niin nyt, kun katsoo kaulassa olevaa mitalia, voi sanoa, että meni todella hyvin, Levtchi sanaili.

Tapparalla on Levtchin elämässä erittäin suuri merkitys. Kasvattajaseurassa voittaminen tuo oman lisämausteensa mestaruuteen.

– Eihän minulla muuta sydämessä olekaan kuin Tappara. Jos jossain olen joskus halunnut voittaa mestaruuden, niin tässä seurassa ja nyt voitin. On ollut ihan mieletöntä pelata tällaisten yleisöjen edessä. Olen nauttinyt jokaikisestä pelistä ja hetkestä. Tässä on ihmisen todella hieno olla.

Tapparan kausi oli erittäin vahvaa näytöstä alusta loppuun asti. Runkosarjan voittanut joukkue kaatoi neljännesfinaaleissa Lukon otteluvoitoin 4–1, semifinaaleissa KooKoon 4–1 ja finaaleissa TPS:n niin ikään 4–1.

– Jos kattoo kaikkia playoffs-otteluita kokonaisuutena, niin puolustuspelaaminen, maalivahtipeli ja erikoistilanteet olivat puolellamme. Pitkälti niiden ansiosta voitimme, Levtchi toteaa.

– Kauteen mahtui vaikeita hetkiä ja hyviä hetkiä, mutta kokonaisuutena tämä oli erittäin onnistunut kausi. Ei oikein olisi voinut jäädä yhtään tämän parempaa makua.


---
Julkaisija: Markus Viljanen