TPS:lle finaalisarjan ensimmäinen voitto - Elmeri Erosen maali riitti Tapparan kaatamiseen

26.4.2022
TPS:lle finaalisarjan ensimmäinen voitto - Elmeri Erosen maali riitti Tapparan kaatamiseen

Elmeri Eronen oli illan ottelun ainoa maalintekijä. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS otti kotiyleisön edessä finaalisarjan ensimmäisen voittonsa maalein 1-0. TPS oli erittäin vahva kolmannessa erässä, jossa voittomaalin iski Elmeri Eronen.

TPS-Tappara 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kevään finaalisarja on tullut tunnetuksi tasaisuudestaan ja tarkasta pelaamisestaan, eikä tiistain neljäs finaaliottelu tehnyt tässä poikkeusta. TPS oli tänään kuitenkin vahvempi eiliseen verrattuna ja kaksi ensimmäistä erää mentiinkin heidän hienoisessa hallinnassa. Maalintekopaikat olivat tänäänkin kortilla ja kaksi ensimmäistä erää mentiin maaleitta. TPS pääsi pelamaan kahteen ensimmäiseen erään ylivoimaa kahdesti, mutta erikoistilanne ei turkulaisten kohdalla tuottanut vieläkään tulosta. Kahteen erään paras maalipaikka avautui toisen erän lopussa Waltteri Merelälle, mutta hänen laukauksensa maalinedustalta loistavasta paikasta suuntautui yli maalin.

TPS oli kolmannessa erässä suvereeni. TPS tuli erään valtavalla energialla ja loi heti ensimmäisiin vaihtoihin pari loistavaa maalipaikkaa. Turkulaiset kykenivät pysymään hyvin kiekolla ja joukkueen aktiivisuus rikkoi Tapparan pelaamista. Ottelun sankariksi nousi lopulta TPS-puolustaja Elmeri Eronen. Eronen laukoi ensin loistavan yksilösuorituksen päätteeksi tolppaan ja heti seuraavasta aloituksesta puolustajan laukaus meni ohi Christian Heljangon. Maalista TPS sai sellaisen määrän energiaa ja tahtoa, että Tapparan oli todella vaikea saada omaa peliään kasaan. TPS oli vahva viimeisillä minuuteilla ja yksi maali lopulta riitti sille finaalisarjan ensimmäiseen voittoon. Erosen lisäksi ottelusta esille on nostettava maalivahti Andrei Karejev, joka pelasi jo playoffsien neljännen nollapelinsä 25 torjunnalla. Nollapeleistä jokainen on tullut kotikaukalossa. Tappara jäi puolestaan tänä keväänä ensimmäisen kerran maaleitta.

TPS venyttää voitolla finaalisarjan viidenteen osaotteluun. Suomen mestaruus on seuraavan kerran katkolla Tapparalle torstaina kotiyleisön edessä Nokia Areenalla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä