KooKoo solmi peräti yhdeksän jatkosopimusta - Nick Malik ja Joose Antonen nähdään Kouvolassa myös ensi kaudella

26.4.2022
KooKoo solmi peräti yhdeksän jatkosopimusta - Nick Malik ja Joose Antonen nähdään Kouvolassa myös ensi kaudella

Kultakypärä Joose Antonen jatkaa monen muun tapaan KooKoossa kaudella 2022-23. (Kuva: Jussi Määttä)

KooKoo on solminut peräti yhdeksän uutta jatkosopimusta. Pelaajista muun muassa Nick Malik ja Joose Antonen jatkavat Kouvolassa myös ensi kaudella.

KooKoo käyttää aiemmissa sopimuksissa olleet optiovuodet maalivahti Nick Malikin, puolustaja Riku Tuomolan ja Saku Vesterisen sekä hyökkääjistä Teemu Rautiaisen ja Jesse Nurmen kanssa. Edellä mainituista Malik, Tuomola ja Rautiainen olivat isossa roolissa joukkueen upeassa playoffs-keväässä. Malik pelasi Liigassa upean tulokaskauden. Runkosarjassa tshekkiläinen torjui 34 ottelua torjuntaprosentilla 92,2% ja playoffseissa 14 ottelua torjuntaprosentilla 92,6%. Tuomola pelasi runkosarjassa 29 ottelua ja nousi playoffseissa isoon rooliin useiden loukkaantumisten johdosta. Teemu Rautiaiselle tuleva kausi on Liigassa jo 12:s. Hyökkääjä iski runkosarjaan tehopisteet 9+7=16 ja playoffseissa 1+4=5.

Lisäksi KooKoo on tehnyt yksivuotiset uudet jatkosopimukset hyökkääjien Teemu Engbergin, Samuli Ratisen, Kasperi Ojantakasen ja Joose Antosen kanssa. Antonen teki runkosarjassa oman henkilökohtaisen yhden kauden piste-ennätyksensä 12+29=41 ja oli täten joukkueensa paras pistemies. Playoffseissa Antonen iski tehopisteet 4+3. Kasperi Ojantakanen pelasi huimat playoffsit ollen tehopistein 3+5 joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja Kim Strömbergin jälkeen. Ojantakanen on edustanut KooKoota syksystä 2018 lähtien ja runkosarjassa hän iski 17 tehopistettä. Engbergille ja Ratiselle kulunut kausi oli toinen KooKoossa. Engberg iski runkosarjaan seitsemän tehopistettä ja playoffseihin kolme, kun taas Ratinen saalisti runkosarjassa 22 pistettä ja playoffseissa kuusi.

Semifinaalijoukkueen runko on säilymässä mukavasti yhdessä ja Joose Antosen jatkosopimus ja Nick Malikin optiovuoden voimaanastuminen on isoja juttuja, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

– Nick ryösti loppukaudeksi maalin itselleen ja hänellä on varmasti vielä ulosmitattavaa ja parhaat pelit edessäpäin. Joose oli selvästi tehokkain ylivoimapelaajamme runkosarjassa, joten hänen ympärilleen on hyvä jatkossa lähteä rakentamaan tehokkaampaa tekemistä. Myös Jesse Nurmen kehitystä on varmasti mielenkiiintoista seurata ensi kaudella.

Lisäksi joukkueen hyökkääjä Eetu Paasovaaran sopimuksessa ollutta optiota ei käytetty ja puolustaja Petteri Nikkilä on päättänyt käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanoption.


KooKoon sopimustilanne 26.4.

Maalivahdit:
#31 Nick Malik
#32 Oskari Setänen

Puolustajat:
#5 Riku Tuomola
#7 Juho Rautanen
#24 Eero Teräväinen
#28 Saku Vesterinen
#34 Kalle Loponen
#41 Oskari Manninen

Hyökkääjät:
#8 Jesse Nurmi
#9 Heikki Liedes
#10 Leevi Aaltonen
#14 Toni Suuronen
#15 Samuli Ratinen
#16 Terry And
#19 Teemu Rautiainen
#23 Teemu Engberg
#27 Kasperi Ojantakanen
#48 Joose Antonen


---
Julkaisija: Henri Niemelä