Juuso Mäenpää ja Konsta Kapanen jatkosopimuksiin KalPan kanssa

26.4.2022
Juuso Mäenpää ja Konsta Kapanen jatkosopimuksiin KalPan kanssa

Juuso Mäenpää pelasi KalPassa upean tulokaskauden. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on solminut jatkosopimukset Juuso Mäenpään ja Konsta Kapasen kanssa. Kaksikko pysyy Kuopiossa kevääseen 2024 saakka.

19-vuotias Juuso Mäenpää saapui KalPaan syksyllä 2020 ja heti ensimmäisellä kaudellaan hän pääsi kokeilemaan Liiga-vauhtia 11 ottelun verran. Hyökkääjä teki viime kaudella läpimurtonsa Liigaan ja tulokaskaudellaan hän iski 52 otteluun tehopisteet 5+16=21. Mäenpää edusti Suomea vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja voitti hiljattain KalPassa alle 20-vuotiaiden SM-hopeaa. Mäenpään aiempi sopimus ulottui kevääseen 2023 ja tätä sopimusta on jatkettu kevääseen 2024 saakka.

– Juuso otti päättyneellä kaudella isoja askeleita eteenpäin pelaamisessaan, napaten paikan Liiga-joukkueen kokoonpanosta. Tulokaskaudella Liigassa yli 20 tehopistettä on todella hyvä suoritus. Juuso omaa loistavan pelikäsityksen ja hän on iso pala meidän tulevaisuuttamme, halusimme ehdottomasti pitää hänet täällä myös tulevaisuudessa. Hänellä on paljon ulosmittaamatonta potentiaalia, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

18-vuotias Konsta Kapanen on KalPan oma kasvatti ja osa kuuluista Kapasten kiekkosukua. Kapanen pelasi suurimman osan viime kaudesta KalPan SM-hopeaa voittaneessa alle 20-vuotiaiden joukkueessa, jossa hän iski runkosarjassa 39 otteluun 40 tehopistettä ja playoffseissa kymmeneen otteluun kuusi tehopistettä. Liigassa Kapanen pelasi viisi ensimmäistä otteluaan tehopistein 1+1 ja Mestiksessä IPK:ssa viisi ottelua tehopistein 2+1. Kapasen tuore jatkosopimus kestää kevääseen 2024 saakka.

– Konsta pelasi päättyneellä kaudella ensimmäiset Liiga-ottelunsa ja yllätti monet suorituksillaan. Konstalla on poikkeuksellinen liike, jolla hän kykenee karistamaan vastustajat kintereiltään. Konsta ei arkaile pelaamisessaan ja hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet kasvaa NHL-pelaajaksi, kun fysiikka kehittyy ja kokemusta karttuu, Laine päättää.


---
Julkaisija: Henri Niemelä