Finaalit jatkuvat Nokia Areenalla - Tappara hakee jo kolmatta kiinnitystään kohti Kanada-maljaa

25.4.2022
Finaalit jatkuvat Nokia Areenalla - Tappara hakee jo kolmatta kiinnitystään kohti Kanada-maljaa

Andrei Karejev on tänään jälleen paljon vartijana TPS:n maalilla. (Kuva: Teemu Saarinen)

Liigan finaalit jatkuvat tänään Nokia Areenalla. Tapparalla on kahden voiton jälkeen mahdollisuus jo kolmanteen kiinnitykseen kohti Kanada-maljaa.

Tappara-TPS

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara lähtee illan ottelussa hakemaan jo kolmatta voittoaan TPS:stä, sillä tamperelaiset johtavat finaaleja kahden ottelun jälkeen voitoin 2-0. Molemmat ottelut ovat kuitenkin olleet äärimmäisen tasaisia ja ovat päättyneet yhden maalin erolla.

Ensimmäinen finaaliottelu Tampereella tarjosi kolme ylivoimamaalia ja päättyi Tapparan 2-1-voittoon Kristian Kuuselan voittomaalilla. Toinen finaaliottelu pelattiin Turussa ja sekin kääntyi Tapparalle samoin lukemin 2-1, joskin vasta jatkoajan jälkeen. Tappara johti toista finaalia pitkään Waltteri Merelän maalilla, kunnes Juuso Pärssinen huudatti loppuunmyytyä Gatorade Centeriä varsinaisen peliajan lopussa. Jatkoajalla epäonnen sankariksi nousi TPS-puolustaja Ruben Rafkin. Nuori puolustaja oli epäonnekas, kun Tappara-hyökkääjä Charles Bertrandin kääntö maalille meni sisään hänen luistimistaan. Kuusela on ollut mukana molemmissa Tapparan voittomaaleissa tehopistein 1+1. TPS:stä molemmissa otteluissa pisteille on yltänyt Markus Nurmi tehopistein 0+2. Nurmi johtaa playoffsien pistepörssiä tehopistein 4+15=19. Hyökkääjän pistesaldo on TPS:n yhden kauden piste-ennätys playoffseissa

Ensimmäisissä kohtaamisissa esiin on noussut Tapparan ratkaisuvoima. Tappara on tehnyt finaaleissa toistaiseksi neljä maalia maalintekijöinään Anton Levtchi, Kuusela, Merelä ja Bertrand. Jokaiselle näistä pelaajista maali oli vasta ensimmäinen tämän kevään playoffseissa.

Finaalisarja on ollut tähän mennessä tasainen ja vähämaalinen kahden loistavan maalivahdin välinen taistelu. Finaalisarjan supertähdet Andrei Karejev sekä Christian Heljanko ovat esiintyneet loistavasti ja pystyneet venymään parhaimpaansa ratkaisevilla hetkillä. Heljanko on ottanut maalillaan virkaveljestään kaksi päänahkaa erittäin kovalla torjuntaprosentilla 95,60%. Karejev otti toisessa finaaliottelussa huikeita torjuntoja ja hänen torjuntaprosenttinsa on toistaiseksi 90,74%.

TPS on pystynyt haastamaan Tapparan tosissaan, mutta tamperelaisten nykyinen vire tekee turkulaisten tästä illasta erittäin haastavan. Tappara on semifinaalit mukaan lukien kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Maaliero näissä voitollisissa otteluissa on tamperelaisten hyväksi lukemin 23-9. TPS:n tulee löytää lisää terävyyttä maalintekoon, sillä Tappara on ottanut kaikki neljä edellistä voittoaan siten, että vastustaja on onnistunut maalinteossa vain kertaalleen.

TPS:n tekee illan kokoonpanoon yhden muutoksen lauantaihin nähden. Puolustuksessa Juuso Pulli tekee tilaa Aleksi Anttalaiselle, joka pelaa tänään pitkän loukkaantumisen jälkeen toisen ottelunsa kevään playoffseissa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä