Ilves palasi mitalikantaan 21 vuoden tauon jälkeen - Alussa hankittu johto kesti KooKoon paineen alla loppuun saakka

24.4.2022
Ilves palasi mitalikantaan 21 vuoden tauon jälkeen - Alussa hankittu johto kesti KooKoon paineen alla loppuun saakka

Ilveksen upea kausi päättyi tänään pronssimitalit kaulassa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilveksen pitkä odotus päättyi, kun se saavutti ensimmäisen mitalinsa Liigassa 21 vuoden jälkeen. Pronssimitali irtosi kotiyleisön edessä KooKoota vastaan maalein 3-2.

Ilves-KooKoo 3-2 (2-0, 1-2, 0-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo saapui pronssiotteluun energisesti ja se sai ottelun ensiminuuteilla haltuunsa. Hyvä alku hupeni kuitenkin reilun neljän minuutin jälkeen, kun joukkue joutui ensimmäistä kertaa alivoimalle. Ylivoimasta Ilves ei onnistunut tekemään maalia, mutta ottelun hallinta kääntyi erikoistilanteen myötä kotijoukkueelle. Erän loppu olikin sitten Ilveksen käsissä ja maaliverkkoja joukkue pöllytti kahteen otteeseen. Balázs Sebok aloitti maalinteon ajassa 10.18 Les Lancasterin syötöstä ja yhdysvaltalaispuolstaja itse tuplasi johdon reilut seitsemän minuuttia myöhemmin.

Ilves jatkoi vahvaa pelaamistaan myös toisessa erässä ja tamperelaiset hallitsivat kamppailua mielin määrin. Ilves sai toisessa erässä oman hyökkäyspelaamisensa rullaamaan mainiosti, kun taas KooKoo joutui jatkuvasti vain puolustamaan. Ilveksen paine pakotti KooKoon toisessa erässä peräti kolmeen kahden minuutin rangaistukseen. Kotijoukkueen neljäs ylivoima tuotti tulosta ajassa 32.05, kun kapteeni Eemeli Suomi survoi kiekon kolmatta kertaa KooKoon maaliin. Erän loppu oli hyvin erikoinen, sillä ottelun painopiste kääntyi jälleen äkisti yhden rangaistuksen myötä. Ilves otti illan ensimmäisen rangaistuksensa ajassa 37.11 ja vain 20 sekuntia myöhemmin Teemu Rautiainen iski KooKoon illan ensimmäisen maalin ylivoimalla. Ilves voitti laukaukset kohti maalia toisessa erässä lukemin 13-5, mutta maalit menivät siitä huolimatta KooKoolle lukemin 1-2. Kouvolalaisten toisen maalin iski erän loppuun playoffsien tehomies Kim Strömberg.

Ottelun kolmas erä oli maaliton, mutta sitäkin jännittävämpi. Viimeisen kymmenen minuutin aikana KooKoo sai painetta Ilveksen päätyyn, mutta lopulta erittäin tiukka pronssiottelu kääntyi Ilveksen eduksi maalein 3-2. Ilves palasi täten mitalikantaan kiinni 21 vuoden tauon jälkeen. Viimeksi tamperelaisjoukkue juhli pronssimitalia keväällä 2001. Pronssimitali oli Ilvekselle seurahistorian 13:s.

Ottelussa päätökseen tuli myös yksi upea ura, kun KooKoo-kapteeni Alexander Bonsaksen pelasi uran viimeisen ottelunsa Liigassa. Bonsaksen toimi KooKoossa kapteenina kolme kautta ja pelasi Liigassa yhteensä yli 300 runkosarjaottelua voittaen Suomen mestaruuden kahdesti keväällä 2016 ja 2017 Tapparassa. Illan ottelu oli myös Aleksi Elorinteen viimeinen Ilves-paidassa.

Liiga onnittelee Tampereen Ilvestä pronssimitalista kaudella 2022-23!


---
Julkaisija: Henri Niemelä