Ilves ja KooKoo ratkaisevat pronssimitalin kohtalon Nokia Areenalla - Vadim Zherenko on torjuntavastuussa Ilveksen maalilla

24.4.2022
Ilves ja KooKoo ratkaisevat pronssimitalin kohtalon Nokia Areenalla - Vadim Zherenko on torjuntavastuussa Ilveksen maalilla

Ilves ja KooKoo kohtasivat Nokia Areenalla edellisen kerran 5. helmikuuta. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Sunnuntaina Nokia Areenalla ratkaistaan pronssimitalin kohtalo Ilveksen ja KooKoon kesken. Joukkueiden kokoonpanoista suurin huomio on se, että Vadim Zherenko aloittaa Marek Langhamerin sijaan Ilveksen maalilla.

Ilves-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

Molempien joukkueiden upea kausi päättyy tänään pronssiotteluun. Ilves oli runkosarjan kolmas ja se ylsi semifinaaleihin asti TPS:ää vastaan. Neljännesfinaaleissa Ilves järjesti Kärppien kanssa huiman seitsemän ottelun mittaisen ottelusarjan, jonka Ilves voitti Petri Kontiolan jatkoaikamaalilla kotiyleisön edessä. Semifinaaleissa Ilves joutui myöntämään TPS:n paremmakseen voitoin 4-2. KooKoon matka playoffseissa on puolestaan ollut pidempi, sillä joukkue selvitti tiensä semifinaaleihin saakka runkosarjan sijalta kahdeksan. Ensimmäisellä kierroksella KooKoo pudotti Pelicansin Radek Koblizekin jatko-ottelumaalilla ja neljännesfinaaleissa kouvolalaisten käsittelyssä kaatui runkosarjassa toiseksi sijoittunut Jukurit voitoin 4-3. Semifinaaleissa Tapparaa vastaan KooKoo voitti ensimmäisen osaottelun, mutta tämän jälkeen tamperelaiset jyräsivät finaaleihin neljällä peräkkäisellä voitolla.

Ilves on voittanut playoffseissa 13 ottelustaan kuusi. Kotona Ilves on pelannut seitsemän ottelua, joista se on voittanut yhteensä viisi. Joukkue ei ole kertaakaan hävinnyt kotona varsinaisella peliajalla, sillä molemmat tappiot ovat tulleet jatkoajan jälkeen. KooKoo on voittanut playoffseissa 15 ottelustaan seitsemän. KooKoon vire on keväällä ollut vieraissa erinomainen, sillä kahdeksasta vierasottelustaan joukkue on voittanut peräti viisi.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja näissä otteluissa voitot menivät tasan 2-2. Kohtaamisissa erikoista oli se, että peräti kolme kertaa ratkaisua haettiin aina jatkoajalta asti. Tämän lisäksi kaksi kohtaamisista päättyi vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Ainoan voiton varsinaisella peliajalla otti KooKoo joukkueiden viimeisimmässä kohtaamisessa 23. helmikuuta, joka päättyi Kouvolassa kotijoukkueen 3-0-voittoon. Keskinäisten kohtaamisten yhteismaalit menivät runkosarjassa KooKoolle 12-10. KooKoo onnistui tekemään jokaisessa kohtaamisessa kolme maalia. Nokia Areenalla Ilves voitti viimeisimmän kohtaamisen voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-3 ja KooKoo otti marraskuussa vierasvoiton jatkoajan jälkeen maalein 3-2.

KooKoo-hyökkääjä Kim Strömberg on playoffsien pistepörssissä edelleen neljäntenä tehopistein 4+9=13. Ilveksen tehokkain pelaaja playoffseissa on ollut kapteeni Eemeli Suomi tehopistein 3+5=8. Playoffseissa Ilveksen ylivoima on ollut 20,59% ja KooKoon 16,13%. Alivoimalla KooKoo on puolestaan ollut parempi 90,91% onnistumisellaan. Ilveksen alivoima on ollut puolestaan 82,14%.

Ilveksen kokoonpanoon tulee tänään iso muutos, kun Vadim Zherenko aloittaa joukkueen maalilla Marek Langhamerin sijaan. Henrik Haapala ja Simon Johansson ovat mukana Ilveksen kokoonpanossa, kun taas Jarkko Parikka on poissa puolustuksesta. KooKoo lähtee pronssiotteluun samalla miehistöllä verrattuna viimeiseen semifinaaliin.

Molemmille joukkueille illan ottelu on merkittävä. Ilves on nimittäin voittanut edellisen mitalinsa 21 vuotta sitten keväällä 2001, kun taas KooKoo ei ole koskaan voittanut mitalia Liigassa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä