Pelicansille tärkeitä jatkosopimuksia - Lenni Killinen saapuu seuraan uutena pelaajana Ässistä

23.4.2022
Pelicansille tärkeitä jatkosopimuksia - Lenni Killinen saapuu seuraan uutena pelaajana Ässistä

Pelicansin paras pistemies Lukas Jasek jatkaa Lahdessa yksivuotisella jatkosopimuksella. (Kuva: Teemu Hannula)

Pelicans julkaisi perjantaina peräti kuusi jatkosopimusta tulevalle kaudelle. Uutena pelaajana Lahteen saapuu Ässistä Lenni Killinen.

Merkittävimmät ja tärkeimmät jatkosopimukset rustattiin Patrik Bartosakille, Lukas Jasekille ja Teemu Eroselle. Kaikkien kolmen pelaajan sopimus seuraan on yksivuotinen. Erosella oli optio tulevasta kaudesta, minkä molemmat osapuolet käyttivät.

Tshekkimaalivahti Patrik Bartosak teki paluun Pelicansiin helmikuussa kesken kauden. Bartosak pelasi loppukaudesta yhteensä 13 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 92,6% ja oli torjuntavastuussa playoffsien ensimmäisellä kierroksella. Maalivahti pelasi Lahdessa upeasti kaudella 2020-21, mutta viime syksyn hän pelasi KHL:ssä Amur Khabarovskin riveissä. Bartosak oli osa Tshekin maajoukkuetta helmikuussa pelatussa Pekingin olympiaturnauksessa.

- Uskomattoman hieno asia että Barto jatkaa meillä. Hän osotti loppukaudesta jatkavansa sarjan eliittimaalivahtien joukossa. Oli meidän joukkueen selkäranka ja kivijalka kaikissa otteluissa mitä pelasi. Loistava persoona ja loistava maalivahti. Isoimpia signauksia meiltä taas ensi kautta kohti, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuvailee tshekkimaalivahtia.

Toinen tshekkiläinen Lukas Jasek saapui syksyllä Pelicansiin AHL-seura Utica Cometsista. Hyökkääjän kohdalla hankinta osui täydellisesti, sillä Jasek oli Liigan pistepörssin kolmas 54 otteluun tehopistein 13+38=51. Jasek oli lisäksi 38 syöttöpisteellä sarjan syöttöpörssin voittaja. Hyökkääjä on Vancouver Canucksin varaus kesältä 2015 ja hänellä on 153 ottelun kokemus AHL:stä sekä 135 ottelun kokemus Tshekin pääsarjasta.

- Jasek tuli Suomeen ottamaan seuraavaa askelta uralleen ja osoitti varmasti koko kauden ajan että on sarjan parhaimpia senttereitä. Jasekin hyökkäyspelitaidot ovat uskomattoman hyvät. Hän on erittäin ketterä ja taitava kiekon kanssa. Hänellä itsellään on kova halu kehittyä ja tulla paremmaksi. Jasu koki että meidän yhteinen matka on vasta alkanut, saavutettiin hänen kanssaan hieno luottamussuhde kauden aikana, ja uskotaan että ensi kaudella hän tulee ottamaan ison askeleen kokonaisvaltaisessa pelissä. Sitä kautta hän tavoittelee omaa unelmaansa NHL:ssä, Pelicansin paidassa, kertoo Niemelä.

Kokenut puolustaja Teemu Eronen saapui syksyllä Lahteen ruotsalaisseura IF Björklövenistä. Eronen oli edustanut aiemmat yhdeksän kautta Liigassa Jokereita ja HIFK:ta ennen Pelicansia. Puolustaja teki viime kaudella 57 otteluun tehopisteet 14+20=34 ollen oman pelipaikkansa maalipörssin toinen ja pistepörssin viides. Eronen on pelannut Liigassa urallaan yhteensä 406 runkosarjaottelua tehopistein 59+147=206 ja 70 playoffs-ottelua tehopistein 11+20=31.

- Ertsi on joukkueen liideri sekä jäällä että jään ulkopuolella. Puolustuspään tehomies ensimmäisestä pelistä lähtien. Pelasi kovalla itseluottamuksella ja oli juurikin sitä mitä me uskottiin että hän pystyy olemaan. Palasi Suomeen osoittaakseen sekä itselleen että muille, että pystyy pelaamaan Liigaa kovalla tasolla ja ei ole varmasti kysymystäkään etteikö näin käynyt. Ertsi on loistava, ja todella iso palanen meidän ensi kauden joukkuetta ja mahtava asia että hän koki että täällä on paras paikka hänelle pelata ja toteuttaa omia taitoja pelissä ja johtaa Pelicansia kohti seuran ja organisaation seuraavia unelmia ja tavoitteita, Niemelä kuvailee.


Lenni Killinen uutena mukaan - Nuorista pelaajista jatkavat Rajaniemi, Tukiainen ja Forslund

Lenni Killinen on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti ja hänet varattiin NHL:ään Carolina Hurricanesin toimesta kesällä 2018. Killinen on pelannut neljä edellistä kautta Porin Ässissä, missä parhaalla kaudellaan hän on tehnyt tehopisteet 7+10=17. Viime kaudella hyökkääjä pelasi Porissa 46 ottelua tehopistein 7+4=11. Killinen voitti Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa MM-kultaa vuonna 2018. Lupaavan hyökkääjän sopimus Lahteen on kaksivuotinen.

- Lenni on Espoon juniorimyllyn kasvatti ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari. Pelannut useamman vuoden jo Ässissä Liigaa ja on varmasti yksi Liigan nopeustaitavampia pelaajia. Lenni on erittäin nopea luistelemaan ja pystyy pitämään kiekon kanssa vauhdin yllä. Isot unelmat NHL:ssä, pystyy olemaan todella tehokas hyökkäyspäässä ja omaa hyvän laukauksen. Vielä töitä kamppailupelaamisen ja jatkuvan reagoinnin suhteen pelissä. Mahdollisuudet oman unelman tavoittamiseen on olemassa. Koki vahvasti että Lahti on nyt se paikka missä otetaan askel kohti EHT-tasoa ja NHL:ää, kommentoi Niemelä.

Nuorista pelaajista jatkosopimukset sorvattiin Matias Rajaniemelle, Leevi Tukiaiselle ja Alexander Forslundille. Rajaniemen sopimus kattaa ensi vuoden, kun taas Tukiaisen sopimus kestää kevääseen 2025 saakka. Forslundin sopimus on puolestaan kahden vuoden mittainen. Rajaniemi ja Tukiainen ovat Pelicansin omia kasvatteja.


---
Julkaisija: Henri Niemelä