KalPa julkaisi kerralla viisi jatkosopimusta - Koponen, Jatkola, Salmela, Korhonen ja Riekkinen jatkavat Kuopiossa

23.4.2022
KalPa julkaisi kerralla viisi jatkosopimusta - Koponen, Jatkola, Salmela, Korhonen ja Riekkinen jatkavat Kuopiossa

Juha Jatkola ja Saku Salmela nähdään yhdessä KalPassa myös ensi kaudella. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on tehnyt jatkosopimukset viiden pelaajan kanssa. Elias Koponen, Juha Jatkola, Saku Salmela, Benjamin Korhonen sekä Joona Riekkinen jatkavat kuopiolaisten riveissä myös tulevalla kaudella.

Hyökkääjistä KalPan kanssa jatkosopimuksen solmivat erinomaisen tulokaskauden pelannut Elias Koponen ja Benjamin Korhonen. Molempien pelaajien uusi sopimus kestää kevääseen 2024 saakka. Koponen on KalPan oma kasvatti ja viime kausi oli hänelle ensimmäinen Liigassa. Koponen pelasi viime kaudella 38 ottelua tehopistein 10+9=19 ollen tulokkaiden pistepörssin seitsemäs. Korhoselle viime kausi oli toinen kokonainen Liigassa. Korhonen pelasi joukkueensa kaikki 60 ottelua tehden oman uuden piste-ennätyksensä tehopistein 4+6=10. Hyökkääjä on pelannut KalPassa kolmen kauden aikana yhteensä 100 ottelua tehopistein 6+10=16.

Puolustajista KalPassa jatkavat Saku Salmela sekä Joona Riekkinen. Salmelan sopimus on kaksivuotinen ja Riekkisen yksivuotinen. Salmela saapui KalPaan marraskuussa kesken kauden Kiekko-Espoosta. Kuopiossa Salmela pelasi yhteensä 28 ottelua tehopistein 0+7. KalPan lisäksi puolustaja edusti Tapparaa lainalla yhdeksässä ottelussa. Salmela edusti Liigassa Ilvestä, HIFK:ta ja Ässiä kaudet 2014-20. Yhteensä kokenut puolustaja on pelannut Liigassa 363 ottelua tehopistein 22+62=84. Riekkinen on KalPan oma kasvatti, jolle viime kausi oli kolmas kokonainen Liigassa. Riekkinen pelasi viime kaudella yhteensä 56 ottelua tehopistein 1+6=7. Viiden kauden aikana puolustaja on pelannut Kuopiossa yhteensä 136 ottelua tehopistein 5+18=23.

KalPan maalivahtiosastolle ensimmäinen kiinnitys on nuori maalivahtilupaus Juha Jatkola. Jatkolan jatkosopimus kestää kevääseen 2024 saakka. 19-vuotias maalivahti on KalPan oma kasvatti ja hän pelasi viime kaudella uran ensimmäiset Liiga-ottelunsa. KalPassa otteluita kertyi yhteensä viisi ja Kärpissä lainalla kaksi. Suurimman osan kaudesta Jatkola pelasi Mestiksessä IPK:ssa, missä kiekot pysähtyivät varusteisiin 25 ottelussa torjuntaprosentilla 90,0%. Jatkola oli Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana MM-kisoissa joulukuussa.

Nämä kaikki viisi pelaajaa ovat tärkeitä palasia meidän tulevaisuuden kannalta. Kaikilla on korkea työmoraali ja he luovat pohjaa meidän pelaamiselle. Jokaisella pelaajalla on omat vahvuutensa ja heillä on potentiaalia kehittyä seuraavalle tasolle täällä Kuopiossa, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä