Juuso Hietanen tekee paluun HPK-paitaan - Seura julkaisi yhteensä viisi uutta pelaajahankintaa

23.4.2022
Juuso Hietanen tekee paluun HPK-paitaan - Seura julkaisi yhteensä viisi uutta pelaajahankintaa

HPK vahvistuu viidellä erittäin kokeneella ja laadukkaalla pelaajalla. (Kuva: Teemu Hannula)

HPK julkaisi perjantaina KICK-OFF-tapahtumassa peräti viisi uutta pelaajasopimusta. Olympiavoittaja Juuso Hietanen tekee paluun kasvattajaseuraansa 15 vuoden tauon jälkeen.

36-vuotias Juuso Hietanen tekee tunteikkaan paluun kasvattajaseuraansa HPK:hon 15 vuoden tauon jälkeen. Hietasen sopimus on 2+1-vuotinen puolustajan omalla optiolla. Hietanen on pelannut uransa ensimmäiset kaudet HPK:ssa vuosina 2003-07. Näiden kausien aikana Hietanen pelasi yhteensä 130 runkosarjaottelua ja voitti Suomen mestaruuden keväällä 2006.

HPK:n jälkeen Hietanen on viettänyt 15 vuotta ulkomailla Ruotsin, Venäjän ja Sveitsin pääsarjoissa. Puolustaja on edustanut Suomea olympialaisissa kolme kertaa ja MM-kisoissa seitsemän kertaa kirkkaimpana saavutuksena helmikuussa saavutettu olympiakulta. Hietanen saapuu takaisin kotikaupunkiinsa hyvillä mielin ja HPK:n tiedotteessa kertoo taustalla aina olleen ajatuksen siitä, että vielä jonain päivänä hän pelaisi HPK:ssa numerolla 17.

– En ole koskaan miettinyt Suomessa muita joukkueita kuin Kerhoa, nyt oli hyvä hetki palata. Vuosia olen pakannut kesän lopussa ja pistänyt uuden kodin pystyyn ulkomailla. Nyt on hienoa perheenkin kannalta asua omassa kotikaupungissa.

HPK:n maalivahtikaksikon muodostaa ensi kaudella Daniel Lebedeffin kanssa Sami Rajaniemi. 29-vuotias maalivahti tekee paluun Liigaan yhden SHL:ssä vietetyn kauden jälkeen. Viime kaudella Rajaniemi pelasi Timråssa 17 ottelua torjuntaprosentilla 88,6%. Rajaniemi on pelannut Liigassa aiemmin yhdeksän kauden aikana yhteensä 308 ottelua. Viimeksi maalivahti edusti Liigassa Mikkelin Jukureita kaudet 2016-21. Rajaniemen sopimus HPK:n kanssa on kaksivuotinen.

HPK:n hyökkäykseen puolestaan saapuu KalPasta Matti Järvinen. Järvisen sopimus seuran kanssa on yksivuotinen. 32-vuotias keskushyökkääjä kuului viime kaudella KalPan kapteenistoon ja iski 58 otteluun tehopisteet 9+18=27. Järvinen on pelannut Liigassa kymmenen kauden aikana yhteensä 450 runkosarjaottelua tehopistein 73+141=214 ja 45 playoffs-ottelua tehopistein 7+14=21.

Puolustukseen saapuu kaksi pelaajaa HIFK:sta. HPK kiinnitti Miro Karjalaisen ja Rony Ahosen kaksivuotisilla sopimuksilla. Karjalaisen sopimuksessa on optio ulkomaille tiettyihin sarjoihin liittymisestä.

Miro Karjalaiselle uusi sopimus on paluu tuttuun ja vanhaan, sillä puolustaja edusti HPK:ta kausilla 2017-20. Karjalainen on edustanut kaksi edelliskautta HIFK:ta ja viime kaudella kovaotteinen puolustaja iski 38 runkosarjaotteluun ja seitsemään playoffs-otteluun tehopisteet 3+1=4. Liigassa Karjalainen on pelannut seitsemän kauden aikana yhteensä 210 runkosarjaottelua ja 27 playoffs-ottelua. Karjalainen voitti HPK:ssa Suomen mestaruuden keväällä 2019.

35-vuotiaalle Rony Ahoselle tuleva kausi on Liigassa jo 14:sta. Ahonen on pelannut kolme edelliskautta HIFK:ssa ja viime kaudella 56 otteluun hänen lavastaan syntyi tehopisteet 0+10. Ahonen on edustanut aiemmin Liigassa HIFK:n lisäksi SaiPaa ja Lukkoa. HIFK:ssa Ahonen voitti Suomen mestaruuden keväällä 2011. Upealla ja mittavalla urallaan luotettava puolustaja on pelannut Liigassa yhteensä 482 runkosarjaottelua ja 36 playoffs-ottelua.


---
Julkaisija: Henri Niemelä