Jukurien maalivahtiosasto vahvistuu Markus Ruusulla - Oskars Batna ja Niklas Peltomäki jatkavat Jukureissa

20.4.2022
Jukurien maalivahtiosasto vahvistuu Markus Ruusulla - Oskars Batna ja Niklas Peltomäki jatkavat Jukureissa

Latvialaishyökkääjä Oskars Batna jatkaa Jukureissa kaudella 2022-23. (Kuva: Mikko Kankainen)

Mikkelin Jukurit on solminut kaksivuotisen sopimuksen maalivahti Markus Ruusun kanssa. Lisäksi seura kiinnitti ensi kauden kattavilla jatkosopimuksilla Oskars Batnan sekä Niklas Peltomäen.

Mikkelin Jukurit vahvistaa maalivahtiosastoaan Markus Ruusulla. Maalivahdin sopimus on kaksivuotinen ja kestää kevääseen 2024 saakka.

24-vuotias Ruusu pelasi kuluneella kaudella JYPissä 28 runkosarjaottelua ennen helmikuista siirtoaan Ruotsiin IF Troja-Ljungbyn joukkueeseen maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Liigassa maalivahti pelasi torjuntaprosentilla 88,6% ja HockeyAllsvenskanissa yhteensä 13 ottelua. Ruusu on pelannut Liigassa kuuden kauden aikana yhteensä 118 runkosarjaottelua, joista 86 JYPin paidassa. Maalivahti on Dallas Starsin NHL-varaus kuudennelta kierrokselta kesältä 2015.

Maalivahdin tavoite on tehdä lopullinen läpimurto sarjan eliittiin:

- Arki on Mikkelissä erittäin laadukasta ja se vie varmasti pelaajana eteenpäin. Haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, ja viedä sitä kautta joukkuetta kohti menestystä. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen, hän toteaa.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen taustoittaa, että Ruusun kanssa keskusteltiin mahdollisesta siirrosta jo kesken kuluneen kauden.

- Asiat eivät tuolloin johtaneet sopimukseen. Sen myötä meillä oli kuitenkin pohja jo valmiina ja oli helppo päästä yhteisymmärrykseen. Markus tulee ensi kaudella varmasti haastamaan Oskari Salmista, Hakkarainen toteaa.


Batna ja Peltomäki
jatkavat Jukureissa

Kesken viime kauden Mikkeliin saapuneet puolustaja Niklas Peltomäki ja hyökkääjä Oskars Batna nähdään Jukurien paidassa myös ensi kaudella.

Latvialaishyökkääjä Oskars Batna saapui lokakuussa Jukureihin Ranskan pääsarjasta Angletin joukkueesta. Batna pelasi kuluneella kaudella Liigassa 31 runkosarjaottelua ja seitsemän playoffs-ottelua tehopistein 2+5=7. Latvialainen oma 122 KHL-ottelun kokemuksen ja on kuulunut jo monta vuotta Latvian A-maajoukkueen vakiokalustoon. Viimeksi hyökkääjä edusti maajoukkuettaan helmikuussa Pekingin olympialaisissa.

Niklas Peltomäki saapui Mikkeliin helmikuussa SaiPasta. Puolustaja otti välittömästi oman paikkansa joukkueen puolustuksesta ja pelasi yhteensä 33 ottelua playoffsit mukaan lukien tehopistein 1+3=4. SaiPassa otteluita kertyi puolustajalle alkukaudesta yhteensä 27. Peltomäki on Espoon Bluesin kasvatteja ja hänelle kulunut kausi oli neljäs Liigassa. Jukurien ja SaiPan lisäksi puolustaja on edustanut aiemmin Liigassa Ässiä sekä Ilvestä yhteensä 171 runkosarjaottelussa.

- Oskars toi joukkueeseen kokoa ja suoraviivaisuutta, jonka lisäksi hän voi pelata niin keskellä kuin laidassa. Hänen otteensa paranivat kauden edetessä, ja sen myötä jatkosopimus oli helppo tehdä. Jukurit saa Peltomäestä monipuolisen sekä hyväraamisen puolustajan, jolla on tulevaisuudessa mahdollisuus ottaa useita suuria steppejä eteenpäin, Hakkarainen kuvailee.


---
Julkaisija: Henri Niemelä