Tappara varmisti paikkansa finaaleissa - Tehokas alivoima ja Petteri Puhakka kaatoivat KooKoon viidennessä ottelussa

14.4.2022
Tappara varmisti paikkansa finaaleissa - Tehokas alivoima ja Petteri Puhakka kaatoivat KooKoon viidennessä ottelussa

Jukka Peltola ja Alexander Bonsaksen kättelevät ratkenneiden semfinaalien päätteeksi. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Tappara varmisti torstai-iltana paikkansa finaaleissa 4-1-voitolla KooKoosta. Viidennessä osaottelussa ratkaiseviksi tekijöiksi nousivat Tapparasta tehokas alivoima ja hyökkääjä Petteri Puhakka.

Tappara-KooKoo 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ottelun ensimmäinen erä pelattiin hurjalla intensiteetillä. KooKoo tuli otteluun tuttuun tapaan erinomaisesti ja se pääsi yllättämään Tapparan avausmaalilla nopeasti ajassa 1.32. Maalista vastasi puolustaja Juho Rautanen, jolle maali oli vasta kauden ensimmäinen. Edellisen kerran Rautanen oli onnistunut maalinteossa 6. huhtikuuta 2021. Avausmaalin jälkeen KooKoo pääsi ylivoimalle ensimmäistä kertaa. Ylivoiman aikana maalinteossa onnistui kuitenkin KooKoon sijaan Tappara, kun kouvolalaisille sattui paha kiekonmenetys keskialueella. Tapparan tasoihin toi ajassa 9.35 läpiajosta Petteri Puhakka. Pelillisesti ensimmäinen erä oli Tapparan hallintaa. Tappara pystyi pysymään pitkiä ajanjaksoja kiekolla, kun taas KooKoo joutui vahvalle puolustuskannalle.

Illan ottelussa ratkaisevaan rooliin nousi Tapparan alivoima. Alivoima hoiti tänään ensisijaisen työnsä eli piti maalin puhtaana, jonka lisäksi joukkue iski alivoimalla jo toisen maalinsa ajassa 23.33. Waltteri Merelän läpiajon jälkeen Tapparan ensimmäistä kertaa johtoon vei tuttu maalintekijä Veli-Matti Savinainen. Savinaiselle maali oli playoffseissa jo seitsemäs ja tämän illan jälkeen hyökkääjä on neljän ottelun mittaisessa maaliputkessa. KooKoon pelaaminen lamaantui hetkeksi toisen takaiskumaalin jälkeen, mutta ottelun puolessa välissä kouvolalaiset nostivat selvästi omaa painettaan Tapparan puolustajiin. KooKoo pääsi otteluun huomattavasti paremmin mukaan ja joukkue kykeni parempaan kiekolliseen pelaamiseen. Tapparan alivoimamaaleilla kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 2-1.

Tappara oli ottelusarjassa KooKoota vastaan todella vahva kolmansissa erissä. Siitä jälleen yksi osoitus saatiin tänään, kun Tappara voitti kolmannen erän maalein 2-0. Kaikki viisi ottelua yhteenlaskettuna Tappara voitti kolmansissa erissä tehdyt maalit KooKoota vastaan tylyin lukemin 10-0. Tehokkaan alivoiman lisäksi Tapparasta esiin nousi tänään nelosketjusta 21-vuotias Petteri Puhakka, joka vei illan toisella maalillaan Tapparan 3-1-johtoon heti kolmannen erän alussa ajassa 43.08. Kolmannen maalin jälkeen ottelu pysyi täysin Tapparan hallinnassa ja KooKoo hieman lannistui jäätyään kahden maalin takaa-ajoasemaan. Tapparan voittolukemat 4-1 viimeisteli ajassa 57.06 puolustaja Otto Leskinen vastahyökkäyksen päätteeksi. Puhakan lisäksi Tapparasta kahteen tehopisteeseen ylsi tänään jälleen kerran Joona Luoto tehopistein 0+2. Luoto iski ottelusarjaan KooKoota vastaan yhteensä tehopisteet 4+6 ja hyökkääjä on playoffsien pistepörssissä toisena tehopistein 7+8=15.

Tapparan finaaliin tästä ottelusarjasta hilasi tulikuuma nelosketju. Kapteeni Otto Rauhalan johdolla tämä ketju iski viiteen otteluun yhteensä tehopisteet 8+13=21. Luoto iski näistä tehopisteet 4+6, Rauhala 1+5 ja Puhakka 3+2.

Tapparan finaalit käynnistyvät Tampereella keskiviikkona 20. huhtikuuta. Vastustajaksi Tapparalle finaaliin saapuu joko paikallisvastustaja Ilves tai TPS. Tappara oli edellisen kerran finaaleissa keväällä 2018, jolloin joukkue hävisi finaalisarjan Kärpille voitoin 4-2. Edellisen Suomen mestaruuden Tappara on voittanut keväällä 2017 KalPaa vastaan.

KooKoolle semifinaalit päättyivät komean taistelun jälkeen pettymykseen. Kevään sensaatiolla on kuitenkin edessään vielä yksi iso ottelu. KooKoo pääsee nimittäin metsästämään seurahistoriansa ensimmäistä SM-mitalia joko Ilvestä tai TPS:ää vastaan. Pronssiottelun ajankohta julkaistaan toisen semifinaaliparin ratkettua.


---
Julkaisija: Henri Niemelä