Tappara hakee finaalipaikan varmistavaa neljättä voittoa - Saako KooKoon upea matka playoffseissa päätöksensä?

14.4.2022
Tappara hakee finaalipaikan varmistavaa neljättä voittoa - Saako KooKoon upea matka playoffseissa päätöksensä?

Joona Luoto ja Nick Malik ovat olleet playoffsien kirkkaimpia tähtiä. Kumpi vie pidemmän korren tänään Tampereen illassa? (Kuva: Ella Taponen)

Tapparan ja KooKoon väliset semifinaalit ovat ensimmäistä kertaa katkolla tänään Nokia Areenalla. Päättääkö Tappara KooKoon upean matkan playoffseissa tähän iltaan?

Tappara-KooKoo

>> Liput

Tappara ja KooKoo kohtaavat tänään semifinaaleissa viidettä kertaa. Tappara otti kolmannen voittonsa keskiviikkona Kouvolassa, joten tamperelaisjoukkueella on tänään mahdollisuus neljänteen voittoon ja sitä kautta finaalipaikkaan kotiyleisön edessä.

Semifinaalit alkoivat KooKoo-leirissä hienosti 4-3-jatkoaikavoitolla Tampereelta. Ensimmäisen ottelun jälkeen siirryttiin Kouvolaan, mistä oli Tapparan vuoro hakea vierasvoitto maalein 6-3. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa KooKoo onnistui maalinteossa peräti seitsemän kertaa ja joukkueen ylivoima oli erittäin tehokasta Kim Strömbergin johdolla. Tapparan maalilla Christian Heljanko hapuili kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja hänen suhteen heräsi isoja epäilyjä iskukyvyn suhteen. Tappara onnistui tekemään kahteen ensimmäiseen otteluun yhdeksän maalia, joten ottelusarja alkoi 16 maalin iloittelulla.

Ottelusarjan käännekohta oli Nokia Areenalla pelattu kolmas osaottelu maanantaina. Kyseisessä ottelussa pelattiin paikoitellen erittäin tarkasti ja Tappara onnistui kääntämään tiukan kamppailun itselleen kolmannessa erässä maalein 4-2. Neljäs ottelu pelattiin tiistaina Kouvolassa ja sen Tappara vei KooKoon hyvästä alusta huolimatta selvin lukemin 5-1. Tappara on onnistunut tekemään myös kahteen viimeisimpään otteluun yhdeksän maalia, kun taas KooKoon maalimäärä on pudonnut kahdessa edellisessä ottelussa seitsemästä kolmeen. Heljanko on hapuilevan alun jälkeen esiintynyt jälleen erittäin hyvin Tapparan maalilla.

Tapparan suurin vahvuus on ottelusarjassa ollut kolmannet erät. KooKoo ei ole onnistunut sarjassa tekemään ainuttakaan maalia kolmannessa erässä, kun taas Tappara on kolmeen edelliseen otteluun tehnyt peräti kahdeksan maalia kolmanteen erään. Tappara onkin kääntänyt kaikki kolme voittoa itselleen tasakentällisin kolmannen erän aikana. Ratkaisevilla hetkillä Tappara on johtavien pelaajien johdolla erittäin vaikea joukkue voittaa.

Tapparan kokoonpanosta semifinaaleissa esiin ovat nousseet nelosketju ja kokeneet pelaajat. Kapteeni Otto Rauhalan nelosketju on tehnyt ottelusarjassa neljään otteluun yhteensä tehopisteet 6+10=16. Hurjassa vireessä pelaava Joona Luoto on tehnyt Rauhalan rinnalla KooKoota vastaan tehopisteet 4+4 ja hän johtaa playoffsien maalipörssiä seitsemällä maalilla sekä on pistepörssin toinen tehopistein 7+6=13. Rauhala on itse tehnyt playoffseissa seitsemän tehopistettä, joista 1+4=5 on syntynyt KooKoota vastaan. Ketjun kolmas lenkki Petteri Puhakka on iskenyt ottelusarjaan tehopisteet 1+2. Muista kokeneista pelaajista loistavia esimerkkejä ovat olleet Veli-Matti Savinainen, joka on ennen iltaa kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa sekä Jukka Peltola tehopistein 1+2.

KooKoosta paras pistemies tähän ottelusarjaan on ollut loistavaa kevättä pelaava Kim Strömberg tehopistein 4+1. Toinen erinomaisesti esiintynyt pelaaja on puolustaja Peetro Seppälä, joka on saalistanut neljään otteluun neljä syöttöpistettä. Seppälä tulee kantamaan tänään todella suurta vastuuta puolustuksessa, sillä kaksi johtavaa puolustajaa Petteri Nikkilä ja Eero Teräväinen ovat sivussa loppukauden loukkaantumisen takia.

Tapparan kokoonpanosta ovat tänään poissa edelliseen otteluun verrattuna Tyler Morley sekä Tomas Hamara. Heidän tilalleen kokoonpanoon nousevat tänään Santtu Kinnunen ja Charles Bertrand. KooKoon puolustajavajetta saapuu tänään puolestaan auttamaan Kalle Loponen, joka hälyytettiin apuun Imatran Ketterästä kesken lainasopimuksen. Loponen on tehnyt Mestiksen playoffseissa viiteen otteluun tehopisteet 3+2=5.


---
Julkaisija: Henri Niemelä