Ilveksellä on iso näytönpaikka suurinumeroisen tappion jälkeen - Tappara hakee jo kolmatta voittoaan KooKoosta

12.4.2022
Ilveksellä on iso näytönpaikka suurinumeroisen tappion jälkeen - Tappara hakee jo kolmatta voittoaan KooKoosta

Ilves hakee tänään kotiyleisön edessä revanssia TPS:stä ja Markus Nurmesta. (Kuva: Teemu Saarinen)

Tiistai-iltana semifinaaleissa pelataan kaksi upeaa ottelua Tampereella sekä Kouvolassa. Ilveksellä on tänään kotiyleisön edessä iso näytönpaikka suurinumeroisen tappion jälkeen, kun taas Tappara hakee jo kolmatta voittoaan KooKoosta.

Ilves-TPS

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tampereella ottelusarjan kolmanteen kamppailuun lähdetään voittojen ollessa tasan 1-1. Ilveksellä on tänään iso näytönpaikka, sillä toinen ottelu päättyi rumaan 6-0-tappioon.

Semifinaalien ensimmäiset kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin. Avausottelussa Ilves otti oman kotivoittonsa maalein 3-2 tehokkaan ylivoimansa avulla. TPS oli ensimmäisessä kohtaamisessa vielä tehoton, mutta toisessa kohtaamisessa joukkue osui tolppien väliin ensimmäisenkin edestä. Sunnuntaina TPS oli suorastaan ylivoimainen voittaen ottelun tylyin lukemin 6-0. TPS aloitti maalinteon jo kolmannella peliminuutilla ja avauserän jälkeen lukemat olivat jo tylyt 3-0. TPS:n tulikuuma ykkösketju iski ottelussa tehopisteet 3+5 ja Mikael Pyyhtiä viimeisteli kolmikosta kypärätempun. Ykkösketjusta kaikki kolme hyökkääjää ovat playoffsien pistepörssissä seitsemän parhaan joukossa. Markus Nurmi kirjasi voitossa tehopisteet 0+3 ja on pistepörssissä toisena tehopistein 3+10=13. Pyyhtiä on maalipörssin kärjessä ja pistepörssissä neljäntenä tehopistein 5+4=9. Taitava keskushyökkääjä Juuso Pärssinen on pistepörssissä sijalla seitsemän tehopistein 2+6=8.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa TPS on ollut Ilvestä edellä tasakentällisin pelatessa. TPS on tehnyt kahteen otteluun kahdeksan maalia, joista jokainen on syntynyt tasakentällisin. Ilves on puolestaan tehnyt tasakentällisin vain yhden maalin, sillä avausottelussa kaksi maalia syntyi ylivoimalla kapteeni Eemeli Suomen lavasta.

Ilves on pelannut playoffseissa viisi kotiottelua, joista se on onnistunut voittamaan neljä. Ainoa kotitappio tuli Kärpille neljännesfinaalien kolmannessa ottelussa jatkoajan jälkeen. Edellisen kerran Ilves on hävinnyt kotonaan varsinaisella peliajalla runkosarjassa 1. maaliskuuta Sportia vastaan. TPS on puolestaan ottanut playoffseissa viidestä voitostaan vain yhden vieraissa. Neljästä vierasottelusta turkulaiset ovat hävinneet kolme.

Ilveksen kokoonpanossa on tapahtunut suuria muutoksia sitten sunnuntain tappion. Sivussa viime ottelusta olleet Henrik Haapala ja Balázs Sebok palaavat tänään mukaan kokoonpanoon. Myös viime ottelun loukkaantumisen takia kesken jättänyt Jarkko Parikka on mukana kokoonpanossa. Uusina pelaajina kokoonpanoon nousevat Eetu Päkkilä ja Daniel Gazda Simon Johanssonin ollessa sivussa. TPS ei tee muutoksia voittavaan kokoonpanoonsa.


KooKoo-Tappara

>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo ja Tappara kohtaavat tänään jo neljättä kertaa. Tappara otti eilen kotonaan 4-2-voiton, joten tamperelaiset lähtevät illan vierasotteluun johtoasemasta voitoin 2-1.

Ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät vierasvoittoihin ja niissä tehtiin yhteensä 16 maalia. Maanantaina pelattu kolmas ottelu oli tästä kaavasta hyvin poikkeava. Eilen joukkueet pelasivat huomattavasti tarkemmin varsinkin ensimmäisen ja kolmannen erän. Toisessa erässä kuitenkin nähtiin kahdesta aiemmasta ottelusta tuttua maali-iloittelua, kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kahdesti. Eilinen kamppailu kääntyi Tapparalle lopulta kolmannessa erässä, jonka se voitti maalein 2-0. KooKoon Kim Strömberg on tehnyt kolmessa ottelussa Tapparaa vastaan tehopisteet 4+1 ja johtaa playoffsien pistepörssiä tehopisteillä 4+9=13. Tapparasta tehokkain ketju KooKoota vastaan on ollut kapteeni Otto Rauhalan johtama nelonen. Loistavasti esiintyneestä ketjusta Rauhala ja Joona Luoto ovat olleet Tapparan tehokkaimmat pelaajat KooKoota vastaan tehopistein 1+3. Luoto on ollut playoffseissa Tapparan tehokkain pelaaja ja hyökkääjä onkin pistepörssissä kolmantena tehopistein 4+6=10.

Tappara on ollut joukkueista vahvempi tasakentällisin ja yksi eilisen voiton suurimmista tekijöistä oli se, että tamperelaiset eivät päästäneet KooKoota kertaakaan ylivoimalle. Tappara on tehnyt ottelusarjassa kolmeen otteluun yhteensä 13 maalia, joista jokainen on syntynyt tasakentällisin. KooKoo on puolestaan tehnyt yhteensä yhdeksän maalia, joista kaksi on syntynyt ylivoiman kautta.

Hyvin yllättävää KooKoon playoffs-menestyksessä on ollut se, että joukkue on pelannut huomattavasti paremmin vieraissa kuin kotona. KooKoo on kotonaan hävinnyt kuudesta ottelusta neljä ja sillä on iltaan lähdettäessä alla kolmen ottelun mittainen tappioputki kotikaukalosta. Tappara on puolestaan pelannut playoffseissa neljä vierasottelua, joista se on voittanut kolme.

Loistavasti playoffseissa KooKoon maalilla esiintynyt Nick Malik palaa tänään tolppien väliin tärkeässä kotiottelussa. Tappara tekee tänään kokoonpanoonsa yhden muutoksen, kun 17-vuotias Topi Rönni pelaa uran ensimmäisen playoffs-ottelunsa Liigassa 13. hyökkääjänä Charles Bertrandin tilalla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä