Tappara otti toisen voittonsa KooKoosta - Tasaisessa ottelussa ratkaisua saatiin jännittää aina viimeiselle minuutille saakka

11.4.2022
Tappara otti toisen voittonsa KooKoosta - Tasaisessa ottelussa ratkaisua saatiin jännittää aina viimeiselle minuutille saakka

Tappara ratkaisi ottelun vasta viimeisellä peliminuutilla illan neljännellä maalillaan. (Kuva: Jooel Hilden)

Maanantai-illan jännitysnäytelmä kääntyi kolmannessa erässä Tapparan 4-2-voittoon. Kolmas osaottelu sisälsi huomattavasti tarkempaa pelaamista kahteen edeltävään nähden.

Tappara-KooKoo 4-2 (0-0, 2-2, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Nokia Areenalla avauserä oli maaliton, tarkkaileva ja erittäin tasainen. Tasakentällisin maalipaikat olivat hyvin vähissä. Tappara sai erän parhaat maalipaikat ylivoiman kautta erän puolenvälin tienoilla. Joukkueiden kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa maaleja tehtiin yhteensä 16. Kolmannessa ottelussa maalihanat avattiin toisessa erässä.

Ottelun avausmaalista vastasi KooKoo vain 44 sekuntia erän alkamisen jälkeen. Maalintekoon tilanteessa karkasi Ville Meskanen Kim Strömbergin syötötstä. Avausmaalin jälkeen ote siirtyi Tapparalle, joka pystyi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä KooKoon puolustusalueella. Paine palkittiin tasoitusmaalilla ajassa 30.39. Maalin teki Patrik Virta, joka pääsi hyvällä liikkeellä laukomaan rystypuolelta läheltä maalia. Tappara siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon noin kolme minuuttia myöhemmin Veli-Matti Savinaisen kevään viidennellä playoffs-maalilla. Tapparan johtomaalissa oli ripaus tuuria mukana, sillä kiekko kimposi Savinaiselle erotuomarin kautta. KooKoo ei kuitenkaan lamaantunut maaleista, vaan pänvastoin joukkue piristyi selvästi uuteen taisteluun. KooKoon hyvistä maalipaikoista tasoitusmaalin onnistui tekemään ajassa 35.57 Radek Koblizek. Hyökkääjän maalia edelsi Aleksi Ainalin loistava aloitusvoitto.

Kolmannessa erässä siirryttiin jälleen maali-iloittelun jälkeen ensimmäisen erän kaltaiseen tarkkaan pelaamiseen. Tappara onnistui tänään pysymään poissa jäähyaitiosta ja tekemään oman voittomaalinsa ylivoiman jälkimainingeista. KooKoo otti illan ottelussa kaksi kahden minuutin rangaistusta ja neljä sekuntia jälkimmäisen rangaistuksen jälkeen Kyle Platzer viimeisteli voittomaalin uransa ensimmäisellä playoffs-maalillaan. Maalin jälkeen pienten marginaalin ottelussa maalivahdit nostivat päätään. Christian Heljanko sekä Oskari Setänen pitivät torjunnoillaan ottelun tasaisena ja ottelu ratkesi lopullisesti vastan viimeisellä peliminuutilla. Tapparan voittolukemat 4-2 löi tyhjään maaliin kapteeni Otto Rauhala. Rauhalan ketjukaveri Joona Luoto jatkoi puolestaan hienoja playoffsejaan tänään tehopistein 0+2. Luoto on playoffsien pistepörssissä kolmantena tehopistein 4+6=10.

Tämä ottelusarja jatkuu jo heti huomenna Kouvolassa Tapparan johtaessa voitoin 2-1.


---
Julkaisija: Henri Niemelä