Tappara ja KooKoo palaavat Nokia Areenalle - Jatkuuko KooKoon loistava vire vierasotteluissa?

11.4.2022
Tappara ja KooKoo palaavat Nokia Areenalle - Jatkuuko KooKoon loistava vire vierasotteluissa?

Tapparan ja KooKoon tunnepitoinen ottelusarja jatkuu tänään Nokia Areenalla. (Kuva: Ella Taponen)

Tappara ja KooKoo kohtaavat maanantaina kolmannessa semifinaaliottelussa Nokia Areenalla. KooKoo on ollut playoffseissa erittäin vahva vierasjoukkue. Pystyvätkö kouvolalaiset kellistämään Tapparan vieraissa toista kertaa peräkkäin?

Tappara-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tapparan ja KooKoon väliset semifinaalit jatkuvat tänään ottelusarjan kolmannella ottelulla Nokia Areenalla. Voitot ovat ennen iltaa tasan 1-1, sillä ensimmäiset ottelut ovat tässä sarjassa päättyneet vierasvoittoihin.

KooKoo otti oman voittonsa ottelusarjan avausottelusta perjantaina. Tappara johti ottelua jo avauserässä maalein 2-0, mutta KooKoo nousi Kim Strömbergin johdolla tasoihin ottelun toisessa erässä. KooKoolle 4-3-voiton ratkaisi jatkoajalla puolustaja Petteri Nikkilä. Ottelusarja jatkui heti seuraavana päivänä lauantaina Kouvolassa ja KooKoo aloitti ottelun loistavasti johtaen ensimmäisen erän jälkeen maalein 3-1. Kim Strömberg aloitti semifinaalit iskemällä Tapparan verkkoon neljään ensimmäiseen erään neljä maalia. Strömberg on playoffsien pistepörssissä toisena tehopistein 4+8=12.

Tappara onnistui kuitenkin Kouvolassa parantamaan pelaamistaan selvästi kahteen viimeiseen erään ja kirvesrinnat tasoittivat voitot lopulta komealla 6-3-vierasvoitolla. Takaa-ajossa kapteeni Otto Rauhala iski tehopisteet 0+3. Tapparan maalilla Christian Heljanko on pelannut loistavan kauden, mutta KooKoota vastaan maalivahdin otteet ovat olleet hapuilevia. Toisessa ottelussa Heljanko vaihdettiin pois maalilta vain reilun kuuden minuutin jälkeen.

Ottelusarja on tarjonnut tähän mennessä suuren määrän viihdettä ja tunnetta. Tästä kertoo muun muassa se, että kahteen otteluun ollaan tehty yhteensä peräti 16 maalia. Tappara on tehnyt maaleista yhdeksän ja nämä kaikki ovat tulleet tasakentällisin. KooKoo on onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa ja ylivoimalla näistä maaleista on syntynyt kaksi. KooKoon suurin ase Tapparan horjuttamiseksi on nimenomaan toimiva erikoistilannepelaaminen. Kahteen ensimmäiseen otteluun KooKoon ylivoima on ollut 40%, kun se on ollut playoffseissa 18,52%. KooKoolla alivoima on toistaiseksi 100%, kun taas Tapparalla se on kahteen ensimmäiseen otteluun ollut vain 60%.

Tappara on pelannut playoffseissa neljä kotiottelua, joista se on voittanut kolme ja hävinnyt yhden KooKoolle. KooKoo on ollut playoffseissa puolestaan loistava vierasjoukkue. Kouvolalaiset ovat toistaiseksi pelanneet vieraissa kuusi ottelua ja näistä peräti viisi on päättynyt heidän voittoon. Ainoan vierastappion joukkue on kokenut neljännesfinaalien kolmannessa ottelussa Jukureita vastaan lukemin 1-0.

Christian Heljanko aloittaa tänään Tapparan maalilla viimeisimmän ottelun penkityksestä huolimatta. KooKoo puolestaan vaihtaa maalivahtia. Nick Malikilla on tänään lepovuoro ja maaliin luistelee Oskari Setänen, jolle illan ottelu on toinen playoffseissa. Molempien joukkueiden puolustukseen tulee isoja muutoksia. Tapparan kokoonpanosta ovat tänään poissa Santtu Kinnunen ja Joni Tuulola. Joukkueen puolustukseen nousee vasta 18-vuotias Tomas Hamara, jolle illan ottelu on uran ensimmäinen Liigan playoffseissa. Lisäksi pistepörssin voittaja Anton Levtchi palaa tänään Tapparan kokoonpanoon oltuaan sivussa lauantain ottelusta.

KooKoo puolestaan tiedotti tänään, että Petteri Nikkilän kausi jää kesken loukkaantumisen takia. Nikkilä joutui jättämään lauantain ottelun kesken ensimmäisessä erässä. KooKoon puolustuksen liideri teki playoffseissa 12 otteluun tehopisteet 1+6=7. Nikkilän tilalle KooKoon puolustukseen nousee tänään 19-vuotias Riku Tuomola.


---
Julkaisija: Henri Niemelä